estadística

El nombre de turistes va caure un 2,8% el mes de juliol

El nombre de turistes va caure un 2,8% el mes de juliolFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de turistes va caure un 2,8% el mes de juliol respecte al mateix període de l’any passat. 276.071 persones van pernoctar almenys una nit al país, mentre que la dada anterior era de 283.961. Són xifres que va donar a conèixer ahir el departament d’Estadística i que confirmen a la vegada la tendència pessimista que havia fet el sector turístic per a aquest estiu.

La mala dada dels turistes, que evoluciona a la baixa tant en el cas dels que procedeixen d’Espanya (-3,6%) com en els de França (-0,3%), contrasta amb la dels excursionistes, que va augmentar un 0,5%. Els visitants que van venir i tornar el mateix dia van ser 542.212, per sobre dels 539.669 del mateix mes de l’any passat. En el cas dels excursionistes espanyols, però, la xifra va caure un 1,4%, mentre que la dels francesos va créixer un 1,2%.

En total, la xifra de visitants, que inclou tant la dels visitants com la dels turistes, va caure lleugerament, en aquest cas un 0,6%, sobretot a causa del descens del nombre de turistes. Al juliol hi va haver 818.283 visitants, una quantitat inferior als 823.630 del mateix mes de l’any anterior. El nombre de visitants espanyols (355.485) va decréixer un 2,6% mentre que el dels francesos (389.166), va augmentar un 1%. El 66% del total de visitants van ser excursionistes, mentre que un 33,7% van ser turistes.

Malgrat tot, pel que fa a les dades acumulades del gener al juliol d’aquest any són superiors a les del mateix període del 2017. Fins ara, els visitants han crescut un 1,3%; els turistes, també un 1,3% mentre que els excursionistes han augmentat un 1,4%.

D’altra banda, Estadística també va publicar que el nombre de vehicles al juliol va decaure un 1,2% pel que fa al mateix mes de l’any passat. En total, el mes passat van entrar al país 410.054 vehicles. Per fronteres, la hispanoandorrana va ser la que va notar una davallada més marcada d’entrades, mentre que la francoandorrana el descens va ser d’un 0,7%.

Ball de diferents dades

D’altra banda, cal destacar que Estadística va publicar una nota per aclarir les diferències de xifres quant a entrades de vehicles del juliol respecte a Mobilitat, que va calcular que el mes passat van entrar al país 446.000 vehicles. La diferència es deu, segons el comunicat d’Estadística, a les divergències en els sistemes de comptatge que es fan servir i als posteriors correctors que s’hi apliquen.

tracking