TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

França pena amb presó ferma un contrabandista reincident

El tribunal el condemna a dos anys d’internament, 14 mesos condicionals

França pena amb presó ferma un contrabandista reincident

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un tribunal francès ha condemnat a dos anys de presó un home resident a la localitat de Clermont-Ferrand per contraban de tabac procedent d’Andorra. Si el processat no torna a delinquir els pròxims dos anys, només estarà internat a una presó del país veí del nord durant vuit mesos. Es tracta d’un home de 50 anys que ha estat jutjat i condemnat recentment i que és conegut per les autoritats locals per ser un contrabandista habitual de tabac procedent del Principat. A més de la pena de presó i d’una multa de 5.000 euros, que haurà de pagar al Tresor francès si no vol complir la condemna sencera, té prohibit circular i residir a les regions franceses de l’Arieja, Pirineus Orientals i l’Alta Garona.

El processat ja va ser condemnat l’any 2008 a pagar una multa de 28.000 euros per contraban de tabac procedent d’Andorra. Nascut a la regió de l’Auvernia, l’home va continuar els seus viatges al Principat. Els feia quatre o cinc cops a l’any per pagar, segons va explicar en el judici, els deutes que tenia amb el fisc gal.

L’agost del 2015, tornant d’Andorra, va ser controlat a l’A-75 i els duaners van trobar un centenar de cartrons de cigarrets, quaranta paquets de tabac de cargolar i dotzenes d’ampolles d’alcohol. El juny de l’any següent, a la mateixa autopista, va ser controlat amb una gran càrrega de cigarrets i alcohol. Quatre mesos després, també a la carretera, en aquest cas prop de Millau, va ser sorprès en possessió de desenes de cartutxos i diversos centenars de paquets de tabac de cargolar.

Tot i la reincidència, és el primer cop que rep una condemna de presó per contraban de tabac.

França pena amb presó ferma un contrabandista reincident

tracking