Balanç setmanal

Detingut per mossegar un policia a un dit mentre el controlava

Va ser controlat després que uns veïns denunciessin que trucava a l’intèrfon del domicili de matinada i insistentment

Detingut per mossegar un policia a un dit mentre el controlava

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove de 23 anys i no resident va ser detingut la matinada de diumenge a Escaldes després de protagonitzar un incident amb els agents de policia que el van controlar per les molèsties ocasionades als veïns d’un domicili. El detingut es va enfrontar als efectius del cos d’ordre i a un li va provocar lesions a un dit en mossegar-lo durant un forceig.

Els fets es van produir pels volts de dos quarts de tres de la matinada. La patrulla va acudir al lloc alertada per uns veïns que denunciaven que l’arrestat estava trucant insistentment a l’intercomunicador del seu domicili. Els policies que van acudir el van identificar, però en voler-lo controlar va fugir del lloc fent cas omís de les demandes dels agents. Finalment el van acabar interceptant, però “aquest va adoptar una actitud hostil i provocadora envers els funcionaris policials”, segon el relat dels fets de la policia, que es va traduir en injúries, amenaces i una mossegada a un dels agents intervinents. A l’arrestat se li imputen els delictes contra la funció pública, l’honor, la integritat física i la llibertat.

Més agressions

Un altre jove de 23 anys, en aquest cas resident, va ser detingut dimecres de la setmana passada per un delicte contra la integritat física. La víctima va ser un company de feina amb qui s’estava barallant per “desavinences laborals” al restaurant d’Escaldes-Engordany on treballen. El perjudicat va perdre una dent a causa de l’agressió.

Durant la setmana també es va produir una nova detenció per violència domèstica. Dimarts efectius del cos d’ordre van arrestar al Pas de la Casa un no resident de 38 anys per agredir la seva parella.

Alcoholèmies i drogues

Vuit de les 21 detencions de la setmana passada van estar motivades per positius d’alcoholèmia i un novè conductor va ser arrestat per positiu de cànnabis (se li va fer el control de tòxics salivar). La taxa d’alcohol més elevada la va donar un conductor resident de 46 anys amb 2,24 grams per litre de sang que va ser aturat per una patrulla després de cometre una infracció del codi de circulació. També va ser interceptat després d’infringir les normes circulatòries un jove de 21 anys que conduïa sota els efectes del cànnabis. Una dona resident de 20 anys va donar una taxa d’1,74 després de protagonitzar un accident que es va saldar només amb danys materials. La policia va practicar la resta de controls d’alcoholèmia en parades rutinàries. Tanmateix, dos homes més (residents de 44 i 27 anys, respectivament) van ser detinguts per un delicte contra l’administració de justícia en saltar-se la prohibició de conduir decidida per la justícia.

EN LLIBERTAT EL CONDUCTOR DE L'ATROPELLAMENT A LA MASSANA

Un altre dels detinguts de la setmana va ser el conductor que diumenge al migdia va atropellar una dona a l’avinguda Sant Antoni de la Massana. L’home, un no resident de nacionalitat espanyola i 46 anys, va ser arrestat per un delicte de lesions per imprudència i va quedar en llibertat ahir per després de passar a disposició judicial i declarar davant el batlle. El conductor al·lega que va fer la maniobra que va provocar l’atropellament perquè pensava que un altre vehicle venia contra ell. La dona ferida greument a conseqüència de l’impacte està ingressada a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Des del centre sanitari barceloní van assenyalar ahir al migdia que l’estat de la ferida és greu però estable. Els fets van ocórrer a l’altura del número 13 de l’avinguda massanenca. El conductor va fer una maniobra brusca i va pujar el cotxe, un Renault Koleos amb matrícula espanyola, a la voravia en el moment que hi caminava la vianant ferida, una dona de 46 anys i resident. L’envestida del cotxe va provocar a la dona una fractura vertebral amb lesió medul·lar i l’amputació del peu esquerre. Inicialment va ser atesa a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell però el seu estat va fer aconsellable el seu trasllat a Barcelona per a rebre atenció especialitzada.

tracking