Camps de neu

Ordino tindrà entre 1 i 2 milions més per inversions

El comú d’Ordino estalviarà entre 1 i 2 milions d’euros anuals de l’estació amb l’entrada de Saetde com a soci majoritari de Secnoa

Mortés tracta la incorporació de Saetde i un forfet únic entre Pas de la Casa i Grau Roig
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada de la família Viladomat com a soci majoritari de Secnoa, la societat que explota l’estació d’Ordino-Arcalís, permetrà que el comú ordinenc pugui disposar de més diners de les arques públiques per a millores en la parròquia. En declaracions al Diari, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va explicar que després de l’operació, Saetde pos­seeix un 74% del camp de neu, mentre que la corporació en té un 26%. Precisament per aquest motiu, Mortés va manifestar que “això ens dona un marge important, està claríssim que s’han de fer inversions que no podíem fer fins ara perquè havíem de dedicar diners a Arcalís”.

En concret, el mandatari va avançar que l’estalvi “depèn dels anys, però pot suposar entre 1 i 2 milions d’euros que cada any fiquem a l’estació i que ara aprofitarem per dedicar a la parròquia”.

En aquest sentit, Josep Àngel Mortés va posar l’accent en el fet que els pressupostos de l’any 2019 tindran menys despeses vinculades al camp de neu i consegüentment l’endeutament comunal es rebaixarà considerablement. “Abans de l’operació amb Saetde estàvem en un 152% d’endeutament i només amb la seva entrada ho baixem uns 20 punts”, va indicar.

Un acord ‘Win Win’

L’acord amb els Viladomat, però, no només beneficia les inversions comunals a la parròquia, sinó que també permetrà Ordino-Arcalís “fer un salt de qualitat”. Així ho va considerar el cònsol major, que va congratular-se perquè a partir d’ara es podran fer les inversions que requeria l’estació. “Crec que en les dos o tres últimes temporades es va millorar molt, també en gestió i servei, però feia falta inversió”, va dir.

“Una inversió que havia de fer el comú i que amb Saetde es podrà accelerar”, va reconèixer. Per tant, va remarcar, “hem convertit un cercle viciós en un cercle virtuós, ja que si Arcalís funciona es pot invertir i alhora el comú pot fer el mateix a la parròquia”. Josep Àngel Mortés ho va exemplificar en la primera gran acció que ha d’emprendre Viladomat per a la pròxima temporada: el telecabina de l’Hortell. “És la primera gran inversió, d’uns 7 milions d’euros, del pla director i difícilment l’hauria pogut assumir el comú per un tema de finan- çament.” Així mateix, Mortés va afirmar que des de l’aliança de les dues societats “s’ha revaloritzat el patrimoni d’Ordino”, i va assegurar que “això et dona ganes de fer altres inversions que potser abans no faries, com ara hotels o restaurants”.

Pas de la Casa-Grau Roig

Les relacions entre Saetde i Secnoa no acaben a Ordino-Arcalís. I és que, el cònsol va recordar que les dues societats estan treballant per crear un forfet conjunt entre les estacions Pas de la Casa-Grau Roig i Arcalís. Un fet que Josep Àngel Mortés va valorar molt positivament perquè s’atraurà “un públic i un client que no teníem, que segurament és diferent o busca coses diferents del client que normalment ve a Arcalís”.

Forfet únic al Principat

En aquest sentit, Mortés va insistir en la idea de posar en marxa un forfet conjunt entre totes les estacions d’esquí del Principat. “La neu és la clau del funcionament del país i si Andorra no tingués la neu difícilment ens en podríem sortir com ens n’estem sortint ara”, va emfatitzar. Per això, va subratllar, “qualsevol millora és important i hem de pensar que quan el turista vingui al país hauria de poder comprar un sol forfet i anar a esquiar allà on vulgui”.

“Vivim del turisme i hem de facilitar les coses, ja que quan un visitant ve al Principat li és igual qui és el propietari d’aquí o d’allà”, va dir i va afegir que “només fa falta la voluntat de les estacions”.

ESPERANÇA EN LA MARCA GRANDVALIRA

El cònsol major d’Ordino va afirmar que el possible trencament de Grandvalira “s’ha de mirar i estudiar molt bé”. Mortés va reconèixer que es tracta d’una de les marques “més importants del país, per no dir la més coneguda”, i va confiar que encara hi ha marge per evitar la seva dissolució. “Penso que no s’hauria de trencar i crec que per part de les dues bandes hi ha voluntat de reconduir-ho”, va destacar, si bé va afirmar “no conèixer prou bé el problema”. Respecte a Vallnord, va asserir que “continuarà endavant” i que “l’entrada de Saetde no ha provocat cap turbulència”.

Ordino tindrà entre 1 i 2 milions més per inversions

tracking