TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Societat

Dues famílies de refugiats viuran a Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria

Les dues parròquies han habilitat un pis per a les famílies i diversos voluntaris realitzaran tasques d’integració i acompanyament amb elles

Dues famílies de refugiats viuran a Andorra la Vella i Sant Julià de LòriaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues famílies de refugiats procedents de Síria seran acollides per Andorra al llarg de les pròximes setmanes. Les parròquies d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria ja treballen per poder oferir-los-hi un habitatge i recursos suficients per començar una nova vida al Principat. La família que s’instal·larà a Andorra la Vella està composta per una mare, un pare i dos fills; la de Sant Julià, per una mare, un pare i una filla de 18 mesos.

Les famílies volaran fins a Barcelona i des d’allà seran traslladades a Andorra. Jaume Castro, responsable de la Comunitat de Sant Egidi a Barcelona, està gestionant la seva arribada amb el Govern. Segons va informar ahir mossèn Pepe Chisvert, rector de Sant Julià de Lòria, Càritas ha proporcionat el pis per a la família de refugiats i ara es troben en procés de moblar-lo amb la donació de mobles d’un particular.

Per tal d’ajudar els sirians a integrar-se, un grup de voluntaris treballaran perquè les famílies guanyin autonomia en matèria d’immersió lingüística i amb qüestions més quotidianes com “saber on poden anar a comprar o inclús sopar una vegada a la setmana amb ells”, segons va explicar mossèn Pepe Chisvert. El rector de Sant Julià de Lòria va especificar que el comú pagarà dos anys un lloguer de 650 euros, amb calefacció inclosa, per ajudar la família de refugiats a establir-se a la parròquia.

Aquestes acollides surten d’un protocol d’acord que van signar el Govern i la Comunitat de Sant Egidi el mes de maig passat, pel qual Andorra es farà càrrec d’un total de 20 refugiats sirians que es troben al Líban a conseqüència de la guerra i que estan en condicions de vulnerabilitat. El Principat encara espera l’arribada de 13 refugiats més que es començarà a tramitar una vegada s’hagin instal·lat les dues famílies que estan en procés de fer-ho.

El Govern, Càritas i la Comunitat de Sant Egidi ja es preparen per acollir a la resta de refugiats i ja tenen reservats habitatges i recursos per a la seva integració. Les gestions les ha dut a terme la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació.

tracking