Denuncien trets de balí a una colònia de gats a Santa Coloma

Una veïna de Santa Coloma assegura que un jove va disparar contra alguns animals la mitjanit de dijous passat

Denuncien trets de balí a una colònia de gats a Santa ColomaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una veïna de Santa Coloma va denunciar ahir haver estat testimoni de com una persona desconeguda disparava balins a una colònia de gats situada prop del carrer dels Barrets d’aquesta localitat. Segons van explicar al Diari fonts de l’associació animalista Laika, els fets van passar la mitjanit de dijous quan una persona gran que estava alimentant algun dels animals que viuen a la colònia va veure com un jove estava disparant els gats des d’una finestra d’uns locals de la zona que ara estan en lloguer.

La policia va confirmar ahir al Diari haver rebut la trucada de la dona denunciant els fets. Una patrulla es va desplaçar al lloc dels trets, però de moment no hi ha hagut cap detenció. Segons el testimoni de la persona que estava donant de menjar als gats, el presumpte autor dels trets hauria fugit quan es va sentir descobert. El fet que la dona fos una persona gran va facilitar que l’home, una jove segons la denunciant, pogués fugir del lloc amb facilitat.

L’associació animalista Laika va aprofitar els fets que presumptament haurien passat la mitjanit de dijous per denunciar altres accions contra aquesta colònia de gats que s’han produït darrerament. Segons les mateixes fonts de l’entitat, darrerament s’ha incrementat el vandalisme contra la colònia que es troba en un car­rer on hi ha poca circulació. Va explicar que han patit destrosses en els menjadors que han instal·lat perquè els gats s’autosubministrin de pinso. Igualment, van assenyalar que alguns dels gats més mansos i que sovint es deixaven tocar estan molt més nerviosos de l’habitual. Un fet que, argumenten, podria ser conseqüència d’altres atacs que hagin pogut patir els animals.

Les fonts van assegurar que la colònia de gats que presumptament està sent atacada està controlada pel comú d’Andorra la Vella i que la convivència amb els veïns hauria de ser normal. També van indicar que la majoria dels animals que hi viuen estan esterilitzats, tot i que sempre n’hi pot haver algun de nou que s’hagi escapat d’un habitatge o que hagi estat abandonat que encara no estigui controlat. Igualment van recordar que els gats són una bona eina per acabar amb els rosegadors que també es poden trobar en aquesta zona i que es fan els controls necessaris per evitar qualsevol tipus de plagues. Des de Laika es va fer una crida per conscienciar els ciutadans que no abandonin els animals.

tracking