Política

L'oposició critica la “improvisació” de DA

PS, Liberals i SDP veuen l’executiu “incapaç de gestionar grans projectes de país”

L'oposició critica la “improvisació” de DAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sorpresa entre els partits de l’oposició a Demòcrates per Andor­ra (DA) al Consell General per les declaracions al Diari de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que va mostrar-se contrària a la construcció d’un heliport nacional al Principat. La consellera parlamentària del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, va subratllar que Marsol “és un membre significatiu de DA i el canvi constata la contradicció que hi ha dins del partit” respecte a la hipotètica infraestructura. En aquest sentit, Gili va argumentar que “l’heliport sempre ha estat un projecte-far de Demòcrates” i hi va afegir que “ara sorprèn el canvi de rumb”.

“Això ens reitera en el fet que DA sempre ha funcionat sense rumb i improvisant”, va sentenciar. “Posaria la mà al foc que l’heliport no es farà aquesta legislatura i tot indica que així serà, perquè és un cúmul de fracassos i estem a les portes d’unes eleccions”, va dir.

“Incapacitat” en la gestió

De fet, Gili va posar en relleu que “el projecte s’han portat malament des del principi” i va posar l’accent en la “incapacitat” de l’executiu de Toni Martí per gestionar “temes molt importants”, com ara l’edifici The Cloud. Des de Liberals d’Andorra (L’A), el conseller general Ferran Costa va criticar les contradiccions en el si de DA, tot remarcant que “cadascú diu una cosa”.

“No hi ha cap veu que digui de manera clara quin és el projecte de país”, va assenyalar, i va recordar que “fa uns dies era Trini Marín qui feia valoracions d’aquest heliport dient que s’havia de deixar en stand by”. Costa va afirmar que la negativa de la cònsol de la capital “és una constatació una vegada més de la política improvisada de DA per gestionar la cosa pública” i va considerar que “les opinions de Marsol estan fent preparar l’opinió pública per a un hipotètic anunci de l’executiu que desestima el projecte d’heliport”. En aquest sentit, el liberal va voler destacar “els més de 700.000 euros de diners públics que s’han gastat”. Una idea que va compartir el secretari d’organització de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Joan-Marc Miralles, que també va sumar-se a les crítiques a un Govern “incapaç de gestionar qualsevol projecte”.

En tot cas, Miralles va mostrar la seva “perplexitat” per una posició que va titllar “d’electoralista”. “Que Marsol surti en el moment de decidir el candidat de DA sembla un moviment electoralista”, va considerar, si bé va aplaudir “que hi hagi gent de DA que torni al seny”.

Per la seva banda, la consellera independent, Sílvia Bonet, va voler destacar que “no ens hem de centrar en obres faraòniques amb tant rebuig”, i va referir-se a l’heliport nacional com “el caprici de quatre”. Bonet va sentenciar que les paraules de Marsol poden servir per “posar una mica de sentit comú a les coses”.

TORRES INSISTEIX EN LA NECESSITAT D'UN HELIPORT

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va insistir en la necessitat de construir un heliport nacional al Principat “sigui en un lloc o en un altre”. De fet, Torres va remarcar que la hipotètica infraestructura serviria per atreure “turisme d’alt standing” amb vols internacionals. En aquest sentit, el cònsol encampadà va voler remarcar que “l’heliport és un tema gestionat per Govern i és qui ha de definir com serà”. En tot cas, Torres va posar en relleu que “des d’Encamp sempre ens hem manifestat favorables a la construcció a les Tresoles sempre que tots els informes siguin favorables i acreditin que no hi ha cap mena de perill”. En aquest sentit, però, va reconèixer que “no hi ha temps material per fer-ho aquesta legislatura tot i que arribin els informes dels tècnics francesos”.

tracking