x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Seguretat social

L'empresari ho pagarà tot en cas d'accident per “falta inexcusable”

La CASS podrà cobrar-li totes les despeses ocasionades per l’atenció sanitària de l’assegurat
El projecte de llei es troba en tràmit parlamentari.

L'empresari ho pagarà tot en cas d'accident per “falta inexcusable”

El projecte de llei es troba en tràmit parlamentari.

ARXIU
Actualitzada 22/08/2018 a les 12:29
El projecte de llei de modificació de la Llei de la Seguretat Social, en vigor des de l’octubre del 2008 i que el Govern va aprovar fa poques setmanes, contempla canvis respecte a la responsabilitat dels empresaris en accidents o malalties laborals. El projecte de llei, que ja ha estat admès a tràmit parlamentari i que en publicar-se ahir al Butlletí del Consell General ja ha obert el període d’esmenes, modifica l’article 91.1 relatiu al rescabalament en cas d’accident de treball o malaltia professional. I ho fa en els termes següents: “quan la causa de l’accident de treball o de la malaltia professional es consideri una falta inexcusable de l’empresari, la Caixa Andorrana de Seguretat Social pot exigir-li el pagament de la totalitat de les despeses ocasionades per l’atenció sanitària íntegra de la persona assegurada que ha comportat aquest accident o aquesta malaltia professional, així com de la resta de prestacions que hagi de satisfer per aquest concepte, sense perjudici d’altres compensacions econòmiques a les quals pugui tenir dret la persona assegurada, amb el límit màxim de 30 vegades el salari mínim”.
Actualment, l’article que es vol modificar indica que quan la causa de l’accident de treball o de la malaltia professional es consideri una falta inexcusable de l’empresari, la Caixa Andorrana de Seguretat Social pot exigir-li la totalitat o part de les despeses que ha comportat aquest accident o aquesta malaltia professional. El canvi principal és que la CASS exigirà la totalitat de les despeses i s’elimina la possibilitat que sigui només una part de les mateixes.

El projecte de llei aclareix que s’entén per “falta inexcusable” la falta comesa per l’empresari per imprudència o negligència sense tenir en compte les regles elementals de seguretat establertes en la normativa vigent i la comissió d’una falta greu o molt greu d’acord amb la normativa de seguretat i salut en el treball, així com la comissió d’una imprudència o negligència que comporti la declaració de responsabilitat de l’empresa per part dels tribunals.
Etiquetes
  • #5 Sara
    (22/08/18 13:32)

    Valdria mès que solucionin els problemes reals de la CASS personal, salaris, incentius, etc. Aquesta gran idea portarà problemes afegits als empresaris. Al final tot això serà liar la més entre el treballador i l empresari . Quin nivell.

    Respondre
  • #4 responsabilitat al que li toqui
    (22/08/18 12:36)

    Si hi ha negligencia de l'empresari que no pren les mides molt bé, però en correspondencia, si es el treballador que , tenintles no les pren (com es pot comprovar sovint) , ho haurá de pagar el treballador. No es pot fer pagar la irresponsabilitat d'uns als altres que no en son culpables. Axó seria el just.

    Respondre
  • #3 Neo cons
    (22/08/18 10:38)

    L'estat del benestar és ja una utopia, l'autònom està condemnat a repercutir tots aquests retalls en els sous dels empleats, cada vegada més paupèrrims.

    Respondre
  • #2 S'acosta el punt T. Terra pel qui la treballi.
    (22/08/18 09:57)

    És un bon modus de liquidar totes les empreses que quedin, sobre tot les constructores. Per fi Andorra quedarà definitivament lliure d'empreses, banca, tabac i comerç. Només quedarà viva la fauna autenticament autòctona: les vaques. I perquè no es quedin soles, preserverem altres espècies ben arrelades a la padrina, sobretot polítics i càrrecs ben retribuits. Viurem al paradís terrenal.Terrenal, de terra de conreu.

    Respondre
  • #1 llei de modificació de la Llei de la Seguretat Social
    (22/08/18 09:22)

    Però sí que pagueu les hormones gratuïtament si algú vol canviar-se de sexe ! Com es possible aixó?

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts