x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

L'IPC creix dues dècimes al juliol i se situa en el 2,1%

Actualitzada 17/08/2018 a les 06:41
L’índex de preus de consum (IPC) s’ha incrementat dues dècimes aquest juliol i s’ha situat en el 2,1%, dues dècimes més que al juny, segons les dades que ahir va fer públiques el departament d’Estadística. L’increment ha estat motivat per l’augment del preu dels viatges organitzats, el transport, en especial els bitllets d’avió, i el tabac. Per contra, baixen hostaleria i restauració i els preus dels mobles i accessoris de la llar.
La inflació anual acumulada en el primer semestre de l’any se situa en el 0,6%, mentre que respecte a la inflació subjacent, que és l’IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos, aquest mes la variació anual se situa al 0,5%, un punt i sis dècimes inferior a l’IPC observat el mes de juliol del 2017. Pel que fa a la resta dels grups especials, cal destacar el decreixement dels preus dels productes petroliers després de mesos en augment.

La variació anual de l’IPC d’Espanya del juliol del 2018 se situa en el 2,2% (al juny era del 2,3%). S’explica per la influència negativa dels grups alimentació i begudes no alcohòliques. La variació anual de l’IPC de França del mes passat se situa en el 2,3% (al juny va ser del 2,0%). L’increment s’explica per l’accelaració dels preus del grup energia.
A nivell de la Unió Europea, l’evolució dels preus de l’Índex de Preus de Consum Harmonitzat avançat (Ipchav) se situa en el 2,1% al juliol, quan al juny va ser del 2%.
Etiquetes
  • #2 Joan
    (18/08/18 17:24)

    És clar! I això que els combustibles han augmentat un 15% en lo que portem 2018...

    Respondre
  • #1 Xavi
    (18/08/18 10:01)

    Pero quant un estudi que reflexi el estat de benestar i felicitat del ciudata?

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts