x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
afers exteriors

Andorra “no és el més indicat al segle XXI”, segons l'ambaixador espanyol a la Unesco

Respon així a la pregunta sobre si els sobiranistes catalans aspiren a convertir-se en el Principat
Actualitzada 16/08/2018 a les 13:32
“Si estic dient als Estats Units que és bo que no se’n vagi de la Unesco, com li diré a Catalunya que se’n vagi d’Espanya o d’Europa?, perquè marxar d’Espanya és marxar d’Europa, no ens enga-nyem. Crec que si Catalunya aspira a convertir-se en Andorra, una reflexió seriosa demostra que no és el més indicat al segle XXI.” Aquesta és la resposta del nou ambaixador espanyol davant la Unesco, el socialista Juan Andrés Perelló, a la pregunta si els independentistes catalans aspiren a convertir Catalunya en Andorra. Ho fa en una entrevista a una agència de notícies espanyola recollida ahir per diversos mitjans de comunicació de l’Estat veí del sud. Una entrevista en què és el molt crític amb el procés sobiranista i en la qual utilitza An- dorra per desacreditar el moviment per la independència de Catalunya.
Sense més referències al Principat, el polític socialista ara convertit en ambaixador davant la Unesco, assegura que “per als pobles oprimits del món, que no tenen res”, és un “insult” que hi hagi “pobles desenvolupats europeus, per molts problemes regionals que tinguin, que vulguin establir-se en paritat de condicions amb els pobles oprimits”. “No ho són”, va afegir Perelló, que més aviat creu que quan es pensa en els pobles d’Europa, en “totes les seves regions i comunitats”, es podria “parlar de pobles entretinguts més que de pobles oprimits”.

Preguntat pel fet que les organitzacions internacionals hagin estat escenari de les aspiracions de l’independentisme català, l’ambaixador espanyol va amenaçar que “qualsevol discurs que trenqui la solidaritat nacional, europea i internacional em tindrà davant”, per afegir que “qualsevol discurs que plantegi el món com una unitat en l’univers de fraternitat em tindrà com a aliat”. Va insistir que Catalunya “forma part d’Europa i d’Espanya”.
Etiquetes
  • #22 Zamzam
    (17/08/18 12:43)

    Almenys aquí a Andorra no tenim un exèrcit militar.
    Si Catalunya és independent podrá tb sortir del militarisme, especialment actiu a Espanya amb "el Ejército nacional" ben vergonyós...

    Respondre
  • #21 bany de REALITAT
    (16/08/18 19:56)

    Aquest senyor està completament en lo cert i toca de peus al terra! I, amb les seves reflexions, dona un bany de ralitat als que -interessadament- targiversen (prostitueixen) el sentit de les paraules i esdeveniments! Bravo!

    Respondre
  • #20 Ciutadana
    (16/08/18 19:47)

  • #19 Ciutadana
    (16/08/18 19:43)

    titol enganyos va dir..
    Totalment d'acord. Titol enganyos i pervers que deshonora el diari i els seus professionals. Llegiu tota la noticia. I te molta raó en el que diu aquest senyor!!!

    Respondre
  • #18 lluis
    (16/08/18 17:31)

    A Andorra cal desenvolupar urgentment les lleis laborals, els convenis col.lectius, evitar la explotació laboral, obligar a les empreses a respectar la conciliació laboral familiar, treure els acomiadaments lliures, salaris més alts i més dignes, etc, etc. NO, Andorra no és un país del segle XXI mentrestant no desenvolupi aquestes matèries urgentment.

    Respondre
  • #17 FA
    (16/08/18 17:25)

    Que es cuidi d'Espanya ! I que deixi Andorra ! No necessitem pallassades ! El qui no li agradi Andorra, ja sap on son les fronteres ! 

    Respondre
  • #16 The Observer
    (16/08/18 16:41)

    Article tendenciós que sols busca guanyar simpaties pel moviment independentista amb un suposat menyspreu cap a Andorra per part d'un diplomàtic espanyol.
    Us ho teniu de currar més, us ha quedat un article molt pobre. 

    Respondre
  • #15 Gatfer
    (16/08/18 16:26)

    I Espanya ho és?? I França?? I Dinamarca?? Què vol dir ser del segle XXI?? Connotacions negatives, positives?? En comparació a quines variables?? Una noticia insubstancial... Aquest ambaixador, en comptes de fixar-se tant en Estats amb sobirania pròpia, que es fixi més amb el seu païs que es Espanya que prou feines tenen...

    Respondre
  • #14 Joan
    (16/08/18 14:29)

    En drets laborals seguim al segle XIX

    Respondre
  • #13 Carles Campolongo
    (16/08/18 13:55)

    Un titular tan tendencios amb una quantitat de zasques tan gran per part dels lectors, ben mereix una errata publicada, al menys a les xarxes socials.

    Podem esperar-la de DdA?

    Respondre
Veure’n més
22
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts