El PS estima que el projecte de l'heliport de DA està mort

Cèlia Vendrell diu que la infraestructura “té els dies comptats” després de les paraules de Trini Maríni que no es farà aquesta legislatura

El PS estima que el projecte de l'heliport de DA està mortARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera del PS+I Cèlia Vendrell va afirmar que el projecte de l’heliport a les Tresoles “té els dies comptats”, després de les paraules que va pronunciar la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, tot comentant que la infraestructura no es faria i que seria un bon moment “per passar del tema”. Per Vendrell, aquestes declaracions demostren que el partit no seguirà endavant amb el projecte. “No crec que ni tan sols ho porti al seu programa electoral, perquè em consta que molts membres de la plataforma antiheliport són persones militants o afins a DA”, i va afegir que està “convençuda que la cònsol sap alguna cosa més, perquè ella no diu mai res fins que ho té tot molt clar, i la contundència de l’altre dia ha de tenir alguna raó al dar­rere”. Vendrell va comentar que li va agradar “molt sentir-la parlar així. Va dir coses amb sentit i per això crec que el projecte té els dies comptats. Espero no equivocar-me, per això”. Per la consellera socialdemòcrata, el més inte­ressant no és el que va dir Marín, sinó el moment escollit per fer-ho. “Em va sorprendre més quan ho va dir que el que va dir. Crec que ella té alguna informació que nosaltres encara no tenim i les eleccions són a tocar” i, per això, va afegir que la cònsol “no s’ha posat mai al costat dels seus ciutadans, dient que volia esperar a conèixer els informes de primera mà, per tant, fer-ho com ho va fer em fa sospitar una mica”.

Segons Vendrell, les posteriors paraules del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, en les quals defensava que el projecte estava completament viu i que volia adjudicar els treballs de validació dels informes tècnics a principi de setembre, no suposen gran cosa, “ja que és el seu projecte i el vol tirar endavant, però jo en dubto bastant, la veritat. No crec que es pugui fer aquesta legislatura”, va dir.

Per Vendrell, les Tresoles és una ubicació molt dolenta per a una infraestructura com aquesta, ja que “costarà molts diners construir-la allà i els pilots que han treballat a la zona afirmen que és molt complicada, perquè hi bufa molt de vent”. Segons li van comentar aquests pilots, les Tresoles està situat en una vall rodejada de muntanyes i encara que no bufi gaire fort, els mateixos rotors dels aparells generarien un vent que rebotaria contra les munta­nyes i els podria acabar afectant”. Per la política socialdemòcrata, al país hi hauria altres llocs on ubicar la infraestructura. “Espais que siguin més barats, que no provoquin un pedaç enmig de la muntanya, ni dels baixants que són patrimoni cultural. Que no estiguin al costat de l’estació de FEDA ni de la canonada d’Engolasters. En fi, que les Tresoles té tot els ingredients per dir que no és el lloc ideal”, va sentenciar.

L’altre membre de l’oposició comunal, Marc Magallón, de L’A+I, també va comentar que una nova ubicació seria possible. “Estic segur que hi ha altres llocs al país més idonis per construir-hi aquesta infraestructura”, i va recordar com ell i el PS+I es van reunir amb els membres de la plataforma antiheliport per donar-los suport, i va dir que ho tornaran a fer pròximament. Respecte a la guerra de declaracions entre Marín i Torres, Magallón va definir la situació com a “contradictòria”, i va dir que el ministre “ha contradit” la cònsol. El conseller de L’A+I també “celebrava” les paraules de Marín, a qui “sempre se li retreia que no estava amb el poble perquè en lloc d’oposar-se al projecte, només demanava temps per estudiar els informes, però finalment sí que ho ha fet”. En aquest sentit, Magallón va declarar estar “gratament sorprès” amb les seves paraules i va desitjar que entre tots es pugui “tombar el projecte”.

tracking