x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
dades estadístiques

L'ocupació torna a nivells precrisi

L’atur es troba en un nivell residual del 2,3% i el percentatge de gent que treballa d’entre 25 i 54 anys és del 92%
L’ocupació laboral ha tornat als nivells anteriors a l’esclat de la crisi i la xifra d’assalariats del primer trimestre d’aquest any (43.402) ja ha estat superior a la registrada l’any 2010 (43.050). El signe més clar de la recuperació dels llocs de treball es mostra en els índexs d’atur. La desocupació a Andorra és residual. Des del segon semestre de l’any passat es va entrar en el que es denomina atur crònic. Aquest concepte fa referència que cap país té mai una ocupació del cent per cent ja que hi ha gent que per diferents motius no treballa, encara que
  • #11 Flipao
    (11/08/18 00:00)

    Pere va dir..
    Al proxim edicte et presentes i prou, 2000 € maxim, i ni un sol metge a Andorra, ni un sol ingenier a Govern, ja faras tu els controls, o que tothom faci el que vulgui, arquitectes cap, ... sols inutils que cobrin menys de 2000 jajaja no tens ni punyetera idea de que es Govern, i pots esta tranquil la majoria dels funcionaris que fan de administratius amb sort arriben a 1600€, cossos especials cobren, pero sobretot CARRECS DE CONFIANÇA sense cap merit, entren a Dit,...despres tens els Comuns, aqui tens tota la Rao, gent wue porta mes de 20 anys, salaris desorbitats,....a la privada demostres la teva valua??? jajajjajajajajaajjajajajajajjajajajajajjajajajajjajajajajajjajajajajaja. Que treballes a un multinacional ??? A Andorra a la privada cobres poc, a no ser que siguis del sector financer, siguis bo, dolent u millor, a Andorra es paga Poc no per la Valua !! Jajajaja Fill de papa finanaciat pels pares segurament que a montat empresa i es pensa que s ha guanyat el cel.

    Respondre
  • #10 Pere
    (10/08/18 20:06)

    lluis va dir..
    Augmentar el salari base a 1500 €, seria una bona mesura, la conciliació familiar, el control de les hores extra i dos dies de festa a setmana, també. Aquestes mesures solucionarien part del problema del privat, però el problema greu que tenim a Andorra, és no poder continuar fent rics a una part dels treballadors de l'administració. Una bona mesura seria que el sector públic no remunerarés més de 2000 €, que la edad de jubilació fos la mateixa que al sector privat, res de sous o pensions vitalícies de per vida i una paga doble i cistella de nadal per tothom, privats i públics. Aquestes mesures sevirien per reduir drasticament el pressupost general del país, donant aire a l'economia, no caldria pagar tants impostos i la CASS no faria fallida. Qui vulgui fer calaix i negoci, que demostri la seva vàlua al privat o creï una empresa.

    Respondre
  • #9 lluis
    (10/08/18 17:37)

    Els empresaris no volen pujar sous. El govern hauria de prohibir la immigració i així provocaria un augment dels salaris a Andorra. La immigració provoca que sempre hi hagi treballadors low cost per els empresaris explotadors. Depen del govern!

    Respondre
  • #8 Galt
    (10/08/18 10:32)

    Els unics que poden crear i generar producció i riquesa son els empresaris. Si creix l'administració de manera descontrolada, i generem burocracia i intervencionisme, indubtablement es dificulta la creació d'empreses noves, i s'expropia el benefici de les existents, en pro de lo "public". En consequencia, salaris miserables en el privat, i tots a correr vers lo public, a buscar un acomodo.

    Respondre
  • #7 Pere
    (10/08/18 09:57)

    Manca d'equilibri social i desigualtat entre públic i privat, per uns tot i per altres res, aquesta és la pura realitat del país. Hem creat una societat malalta i dependent on es premia treballar per l'estat i es castiga i margina treballar pel sector privat. La política del vot, contentant els fills dels residents i els Andorrans cabalers ha dut Andorra a l'abisme i ha fragmentat la societat. No hi ha negoci per pagar la festa, així de simple.

    Respondre
  • #6 Clar que si clar...
    (10/08/18 09:50)

  • #5 Cites
    (10/08/18 09:49)

    "Solament hem crec les estadístiques que jo mateix he manipulat" Winston Churchill. 

    Respondre
  • #4 Gol por la escuadra
    (10/08/18 09:39)

    Es posible....pero ahora los sueldos son tercermundistas,las condiciones de trabajo infrahumanas y el despido es libre,por si eso fuera poco,los empleos "a prueba" son la tendència. Ahhhh.....ya no existen garantías de cobrar la jubilación...!!!

    Respondre
  • #3 Sergi
    (10/08/18 09:29)

    que si home que si va dir..
    Amb tots els meus respectes, viatja una mica i potser et donaràs compte que la situació fora d'Andorra està pitjor a nivell de feina...pugem el nivell sup! Cal ser crític però també constructiu....sense ofendre a ningú.

    Respondre
  • #2 Clar que si clar...
    (10/08/18 09:07)

    Claro que si guapi, ja ficats a comparar xifres de fa 8 anys, pq no mirem quant han pujat els sous durant aquest anys en comparació amb la "qualitat" de vida ( lloguers e inflació general, etc...), o fer una comparació de quins tipus de contractes son els que ens donen feina actualment ( contractes temporals de merda, subcontratacions de merda que enriqueixen a uns i empobreixen el país), etc... Es curiós com sempre tregueu aquestes xifres a l'hivern i a l'estiu, en plena temporada alta que així fa més bunic. Ficats a comparar xifres, estaria molt bé, dic jo, a que les compareu totes, no només les que us interessa per vendre fum i vots.

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts