Retrets a la sala

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pres acabava d’escoltar la lectura desfavorable del recurs que va presentar al Tribunal Superior fa tres setmanes per aconseguir el règim de semillibertat quan es va girar vers la secretària judicial i va cridar. “Felicitats per la gran capacitat de reinserció que té la justícia d’Andorra!”, li va etzibar. En aquell moment encara no se sabia que l’inculpat per múltiples delictes tenia la intenció de portar el seu cas al Tribunal Constitucional (TC) perquè entenia que se li estava vulnerant el seu dret a la llibertat.

Es tracta d’una persona amb un llarg historial delictiu que ja està complint pena de presó a la Comella per diversos delictes, i que va ser novament condemnat el mes de maig pel Tribunal de Corts a dos anys de presó per un delicte de lesions doloses i a un tercer per amenaces, però la defensa entén que les dues penes s’haurien de simultaniejar i aconseguir, per tant, el règim de semillibertat. El seu advocat, Emili Campos, va explicar els detalls del recurs que volen presentar. “Primer presentarem un incident de nul·litat al Tribunal Superior que estem segurs que ens tombaran. Esperem que no sigui així però no he vist mai que n’acceptin cap, així que després tindrem quinze dies hàbils per recórrer al TC i això és el que farem.” Segons va explicar l’advocat, “estem parlant d’una persona multireincident a qui condemnen a dos anys de presó per un delicte, i a un tercer per un altre, que haurà de complir després. En el seu moment la fiscalia ja va presentar una revocació perquè, sabent que era a la presó, no se’l podia condemnar a més anys de pena, sinó que s’havien de simultaniejar. Com que el tribunal ens ho nega i no hi estem d’acord anirem al Constitucional”, va destacar.

Des de la defensa es mostren confiats que els donin la raó, “ja que si la fiscalia demana la revocació de la pena tenim bastant de guanyat”, va afirmar Campos, qui va recordar que la resolució d’ahir només “perjudica la llibertat del meu client”.

tracking