tragèdia al pla d'urgell

Mor una andorrana en un macrofestival a Mollerussa

La víctima va patir una parada cardiorespiratòria i les causes més probables serien un cop de calor o una intoxicació per alcohol o drogues

Mor una andorrana en un macrofestival a Mollerussa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una andorrana de 30 anys va morir diumenge passat a conseqüència d’una parada cardiorespiratòria durant la celebració del festival de música electrònica The End of the World, que es feia a Mollerussa. Segons fonts policials, la víctima, Sara el-Almi, que treballava d’auxiliar d’infermeria a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, va ser trobada inconscient als banys del festival i com que no va respondre als primers auxilis practicats pels serveis d’emergències mèdiques (SEM) la van portar al CAP de la capital del Pla d’Urgell, on va morir al cap de poques hores. Malgrat que encara s’estan investigant les causes, les mateixes fons apunten que un cop de calor o fins i tot una intoxicació per alcohol o drogues podrien ser les respostes més probables. Ahir mateix se li va practicar l’autòpsia però els resultats encara trigaran uns dies a concretar-se.

Segons els mossos d’esquadra, la víctima, què no portava cap identificació a sobre, es va trobar malament en algun moment de la nit i es va dirigir cap als banys que hi havia al recinte del festival. Va ser aleshores quan algú la va trobar inconscient, va alertar el SEM i ells li van practicar les primeres reanimacions, que van resultar infructuoses. En veure que no responia, va ser traslladada al CAP de Mollerussa, situat a només quatre quilòmetres de distància, on al cap de poques hores d’ingressar se’n va decretar la defunció.

Cap element de violència

Els mossos d’esquadra va explicar que els van avisar diumenge a les nou del matí, quan ja era al CAP, i malgrat que insisteixen que els fets encara estan sota investigació policial sí que van afirmar que la víctima no presentava cap senyal de violència, de manera que ràpidament van descartar qualsevol via criminal, i les investigacions se centren en les causes de la salut com a principal focus de la línia d’investigació.

En un primer moment els va costar identificar la jove, ja que no portava cap documentació a sobre i quan es van personar al CAP es van trobar amb uns amics d’ella que els demanaven unes respostes que ells no tenien, i això va acabar generant algun moment de tensió puntual.

Segons apunten fons mèdiques, la Sara es va trobar malament en algun moment de la nit i va anar sola fins a la zona dels banys, malgrat que tenia un grup d’amics amb els quals havia anat al festival. El fet que es trobés malament i el perquè és un dels motius que hauria d’explicar l’autòpsia que se li va practicar ahir i serà un element imprescindible per conèixer les raons últimes de la tragèdia. La calor, un dels fets que podrien haver-la provocat, va ser molt intensa durant tot el dia i es van registrar temperatures de fins a 40 graus a les hores centrals del dia. A la nit van baixar però no per sota dels 25 graus, de manera que, segons les fons consultades, la suma d’això amb el ball, la música i, amb molta prudència, la ingesta d’alcohol o de drogues, podria haver estat el motiu pel qual es va trobar malament i pel qual va haver de ser traslladada al CAP.

Els organitzadors es defensen

Des del festival, l’empresa organitzadora va assegurar que complien tots els requisits i mesures de seguretat que un esdeveniment d’aquestes característiques demana, i van afirmar que fins i tot els cossos de seguretat les havien elogiat. A més, van recordar que durant les hores del festival no es va produir cap incident i que aquesta indisposició es va produir fora del recinte.

El festival The End of the World se celebrava per primer cop a Mollerussa, després de diverses edicions en terres tarragonines. La convocatòria de música electrònica va comptar amb 55 disc­jòqueis i 4.000 espectadors.

LES CLAUS

1 Fets

La van trobar inconscient als banys

Segons apunten fons policials, la víctima es va trobar malament en algun moment de la nit i es va retirar als banys del festival, on la van trobar inconscient. La intervenció del SEM no va servir per reanimar-la i va ser traslladada al CAP de Mollerussa, on va morir.

2 Indicis

La calor o l’alcohol, les causes probables

La forta calor que feia dissabte o fins i tot la possible ingesta d’alcohol o drogues podrien ser les principals raons de la tragèdia. Els mossos, però, van descartar ràpidament qualsevol acció criminal, ja que no es va trobar cap indici de violència al seu cos.

3 Organització

Totes les mesures de seguretat complertes

Des de l’organització afirmen que van complir totes les mesures de seguretat que un festival com aquest demana i recorden que no es va produir cap incident dins del recinte, ja que els banys on va ser trobada la víctima estan ubicats a l’exterior.

tracking