reportatge

Dos terratrèmols

La Júlia Padreny ha viscut els dos sismes que en deu dies han afectat la zona d’Indonèsia, on passava les vacances. Si ja és mala sort patir-ne un, no es pot creure que hagin estat dos.

Dos terratrèmolsAGÈNCIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Volia gaudir d’un paradís exòtic i com si d’una pel·lícula de Bayona es tractés la Júlia Padreny va viure in situ els dos terratrèmols que s’han produït a Indonèsia en menys de 10 dies. “Amb el primer ens vam espantar molt perquè era molt nou per a nosaltres però quan estava a Bali i vaig viure el segon vaig pensar: no, un altre no!”, recorda amb humor des de la seguretat que dona, ara sí, ser a Austràlia. “No vam marxar pels terratrèmols, sinó perquè ja ho teníem tot lligat i va coincidir. Sí que és cert que vam avançar l’arribada un dia però és perquè teníem por que el ferri hagués quedat afectat. De fet, l’endemà ja feia surf”, recorda.

La por inicial que va sentir en el terratrèmol de Lombok va ser superior al de Bali, “però això és perquè allà estàvem a l’epicentre de tot i al segon estàvem en una zona alta, precisament allà on et diuen que vagis quan passa una cosa d’aquestes”, afirma mentre recorda que estava sopant en un restaurant quan de cop, les mans a sobre la taula li van començar a tremolar, les taules després i, finalment, “les columnes ballaven soles. Vam sortir immediatament al carrer on els locals ens tranquil·litzaven, però no em va afectar tant com el primer”. Després de viure’n un, la Júlia es va descarregar una app que informa puntualment dels moviments sísmics de les rèpliques, però, és clar, no tot podia sortir perfecte. “La vaig esborrar! Quan van acabar les rèpliques vaig pensar que ja no la necessitaria més, perquè no em podia passar dues vegades la mateixa situació”, riu mentre ho diu.

Finalment, explica que no ha patit res més greu que l’ensurt però sí que ha sabut que han afectat molta gent. “Les comunicacions que tenia no eren gaire bones però sé que han estat importants i han fet mal. Sé que he tingut molta sort perquè a banda de por no m’ha passat res.”

tracking