Infraestructures

Sant Julià de Lòria mantindrà un dels tobogans d'aigua fins a la tardor

Serà la primera activitat que Naturlandia realitzarà a la cota 900, una promesa electoral

Sant Julià de Lòria mantindrà un dels tobogans d'aigua fins a la tardorARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parròquia laurediana ha decidit mantenir el tobogan d’aigua de 40 metres que es va instal·lar durant la festa major fins a la tardor si continua funcionant tal com ho fa, i preveu que es pugui tornar a muntar a partir de la primavera. Així ho va explicar el cònsol menor, Julià Call. “Va funcionar molt bé tots els dies i creiem que pot ser molt interessant que es quedi uns mesos més. La calor encara es nota i una atracció com aquesta pot venir molt bé als infants de la parròquia.” L’èxit d’aquesta atracció ja es va fonamentar en l’edició de l’any passat, tot i que enguany es va ampliar a dos, un de 100 metres i aquest més petit, de 40.

Un altre bon motiu per mantenir-lo és perquè el va finançar Naturlandia, a un cost d’entre 40.000 i 50.000 euros, i per això encara s’ha de decidir si es cobrarà els usuaris o serà gratuït. “No ho hem parlat amb Naturlandia, que és qui el va pagar, però de totes maneres tenia un preu simbòlic i si no recordo malament costava cinc euros tres baixades i deu, cinc. Era més que res perquè tingués un preu.” Call va recordar que aquesta és la primera activitat que l’ecoparc fa al poble, un dels objectius que Laurèdia en Comú va presentar en el seu programa de campanya. “Volem que les activitats aquàtiques estiguin a la cota 900 i aquesta és la primera”.

Per altra banda, el cònsol menor va destacar els treballs que s’estan fent al riu Valira i que han de finalitzar amb la construcció d’un passeig que arribi fins a la frontera hispanoandorrana. “És una manera de complementar la neteja que vam fer ara fa uns mesos i donar continuïtat a aquella inversió. A més, podrem millorar la pesca esportiva i les activitats aquàtiques de la parròquia.” El comú ja ha publicat l’edicte al BOPA per licitar el projecte i preveu que els treballs costin una mica més d’un milió d’euros. “En principi creiem que ens podrien arribar a costar uns 1,2 milions d’euros, però és aviat per dir-ho. A més, les obres podran començar un cop ho hagin finalitzat les de la rotonda de Fontaneda”.

Call no es va atrevir a concretar els terminis d’obra però sí que creu que no acabaran abans d’un any. “Són només especulacions però un cop estigui fet el passeig el riu guanyarà en vistositat i complirem d’aquesta manera amb el que prevèiem en campa­nya de baixar Naturlandia fins a la cota 900”.

tracking