Política

Marsol dona per fet que Espot serà el candidat de DA a cap de Govern

La cònsol descarta fer el salt a la política nacional i vol esgotar el mandat

Marsol dona per fet que Espot serà el candidat de DA a cap de Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va manifestar ahir que creu que el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, acceptarà el repte i prendrà el relleu de Toni Martí per ser el cap de llista de DA que aspiri a guanyar les eleccions generals. La cònsol va afirmar que “malgrat que no ho puc confirmar encara perquè no m’ho ha dit, estic segura que el principal candidat acceptarà la responsabilitat”, va dir Marsol amb referència a Espot. Sobre la possibilitat que ella mateixa sigui una de les aspirants a l’ombra, la cònsol ho va descartar afirmant que la seva prioritat és centrar-se en la feina que té al capdavant de la capital, encara que reconeixia que li faria “molta il·lusió” ser cap de Govern algun dia. “Ara mateix no m’ho plantejo perquè m’agrada treballar per l’avinguda Meritxell, per la d’Enclar, pel centre esportiu dels Serradells i per la parròquia en general. Sempre dic que vull acabar el meu mandat perquè m’agrada la meva feina.”

Marsol també va negar que des del partit l’haguessin temptejat per ocupar aquesta posició però sí que reiterava la seva voluntat de esdevenir algun dia cap de Govern d’Andorra. “No crec que sigui la segona opció de ningú i a mi ningú m’ha dit res directament, però és clar que m’agradaria ser cap de Govern del meu país. Seria un gran honor i a més hi hauria una dona, però cada cosa al seu temps i jo encara vull ser cònsol major d’Andorra la Vella”, va manifestar.

Qui no va dir res sobre la seva successió, ni quan es farà, és Toni Martí, que va esquivar les preguntes sobre el tema, fent bromes amb la premsa. Sí que va comentar que la decisió no serà seva, sinó del partit. “No és que hi hagi una aposta personal meva perquè no s’escollirà el successor de Toni Martí, sinó que serà el candidat de DA. El candidat o la candidata, vull dir”, va afegir per incloure una mica més de confusió.

La successió del cap de Govern no està resultant una tasca senzilla i en poc més d’un any han sonat noms com el del síndic, Vicenç Mateu, el del ministre de Finances, Jordi Cinca, o el del ministre d’Empresa, Gilbert Saboya, a més del principal favorit, que és Espot. Queda poc més d’un mes per saber la data de les eleccions i la formació taronja segueix sense relleu.

tracking