Diplomàcia

L'executiu espanyol nomena Àngel Ros nou ambaixador

L'executiu espanyol nomena Àngel Ros nou ambaixadorAGÈNCIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va ser nomenat ahir nou ambaixador al Principat pel consell de ministres espanyol. Àngel Ros pren el relleu del diplomàtic barceloní Manuel Montobbio, que mantenia el càrrec des de juliol del 2014 i que el 27 de juliol passat va ser nomenat ambaixador de l’Estat espanyol al Consell d’Europa. Ros, que fa 14 anys que és al capdavant de l’ajuntament de Lleida i que també és president del PSC des del 2014, va accedir a l’alcaldia de la capital del Segrià el 2004 i va revalidar el càrrec d’alcalde el 2007, el 2011 i el 2015.

En els dos primers mandats va governar amb majoria absoluta i les últimes eleccions va necessitar el suport de Ciutadans i el PP. També va ser diputat al Parlament de Catalunya entre el desembre del 2012 i gener del 2014.

Nascut a Lleida el 1952, es va llicenciar en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona, es va doctorar en Informàtica per la Universitat Politècnica de Madrid i va obtenir un MBA per l’Institut de l’Empresa de Madrid. Ros és funcionari per oposició del cos superior de sistemes i tecnologies de la informació de l’administració de l’Estat espanyol.

Entre altres càrrecs, ha estat president del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, vicepresident de l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya, i president de la comissió de la Societat de la Informació i Noves Tecnologies de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Actualment, és president de la comissió d’educació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i membre de la comissió permanent i del plenari del Consell Escolar de l’Estat. A més, és professor d’enginyeria informàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya, professor titular de projectes d’enginyeria informàtica de la Universitat Ramon Llull i professor de direcció i planificació estratègica d’empreses tecnològiques a la Universitat de Lleida.

tracking