Transports

Escaldes i la capital tindran la línia de bus comunal compartida

Escaldes i la capital tindran la línia de bus comunal compartida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Trini Marín, cònsol major d’Escaldes-Engordany, va donar continuïtat a l’anunci que va fer Conxita Marsol, i va comentar que les dues parròquies tindran un servei compartit de bus comunal. “Sí que ho hem parlat. No en reunions de treball definitives però tenim problemàtiques similars i vam pensar, per què no fer-ho de manera conjunta?” Per Marín, Andorra la Vella i Escaldes tenen necessitats similars, “especialment per donar servei a les zones més allunyades del centre. En el nostre cas, a zones com Engolasters, el Falgueró o Sant Jaume, mentre que ells a Ciutat de Valls també tenen mancances”, va dir. No hi ha terminis sobre quan es tirarà endavant el projecte, ja que encara estan esperant, per una banda, l’estudi de mobilitat de la vall central que Govern publicarà “aviat”, i, de l’altra, “el concurs que l’executiu traurà aviat per fer les línies de bus nacional. No en sabem la data exacta, però sí que ens han demanat quines serien les nostres necessitats”.

Marín no podia concretar la manera exacta com es produiria aquesta convergència amb la capital, “ja que fins que no es faci el concurs i s’aclareixi exactament per on passaran les línies nacionals no podrem preveure res. Potser alguna de les preocupacions o necessitats que tenim avui es resolen amb el concurs”. Per la seva part, Conxita Marsol va dir dijous passat que no era partidària de buscar noves zones on pugui arribar un bus comunal perquè amb els tres que té la parròquia ja arriben a la pràctica totalitat de la població.

Una de les prioritats de la cònsol d’Andorra la Vella és apartar els busos grans del centre de la parròquia, una demanda que Escaldes-Engordany ja va fer a Govern a través d’una carta al ministre Saboya i que ja ha estat acceptada. “Quan vam prohibir el trànsit rodat per Carlemany vam enviar els busos per Consell de la Terra, així que en aquest sentit nosaltres ja els hem tret del centre de la parròquia.” La cònsol va recordar que a dia d’avui els autobusos nacionals ja no passen tampoc pel carrer de Santa Anna. “Ara els fem donar la volta per l’avinguda del Copríncep De Gaulle”, va indicar.

tracking