x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
OBERTURA COMERCIAL

Xiaomi espera facturar cinc milions

El comerç de la marca xinesa arriba de la mà de Yuan Wang Xiren amb una inversió estrangera inicial de mig milió
La botiga de Xiaomi a l'avinguda Meritxell s'inaugura demà al matí.

La botiga Xiaomi espera facturar cinc milions anuals

La botiga de Xiaomi a l'avinguda Meritxell s'inaugura demà al matí.

Fernando Galindo
Actualitzada 03/08/2018 a les 12:53
La botiga de la marca xinesa de telèfons mòbils Xiaomi s’inaugurarà demà a l’avinguda Meritxell, un cop s’han acabat les obres de condicionament de l’establiment, de dues plantes. El negoci ha arribat com a inversió estrangera de l’empresari xinès i espanyol Yuan Wang Xiren. El volum inversor ha estat de mig milió d’euros, que l’empresari espera poder amortitzar ràpidament, ja que els càlculs sobre vendes apunten una facturació anual estimada de cinc milions d’euros. El fabricant xinès, tal com va avançar el Diari, es converteix així en la primera marca tecnològica que obre una botiga exclusiva a Andorra.
Yuan Wang Xiren és un dels dos distribuïdors oficials que Xiaomi ha designat perquè puguin obrir una botiga de la marca. I també ha aconseguit els drets per a Andorra. L’empresari va ser el primer a obrir una botiga Xiaomi a Europa occidental, concretament al centre comercial Xanadú de Madrid. També va obrir posteriorment una botiga a la mateixa ciutat en l’espai Plaza Norte 2.

Els dos centres de Madrid es gestionen a través de l’empresa de RW Mobile Distributions, SL, creada el 22 de juny del 2017 amb seu a Madrid, i l’administrador és Yuan Wang. El seu nom es coneixia en els cercles econòmics per ser l’antic conseller delegat de Weimei Mobile, SL, fabricant espanyol de mòbils en el qual Yuan Wang ocupava el lloc de conseller delegat.
El fet de tenir un sistema de franquícia no significa que els distribuïdors puguin marcar els seus propis preus. De fet, totes les promocions i ofertes especials estan marcades per Xiaomi. Això és així perquè les diferents botigues no puguin fer-se la competència entre si i no es doni la situació que un mòbil és més barat que en una altra botiga. A efectes pràctics és una botiga oficial i per tant qualsevol adquisició, com passa per exemple amb les Apple Store, pot ser portada a reparar a qualsevol altra botiga oficial de la marca xinesa.

El model d’establiments oficials de Xiaomi és molt similar als d’Apple en el concepte. En aquest cas es tracta d’una botiga de dues plantes a la part alta de l’avinguda Meritxell. A l’espai es distribueixen taules que tenen damunt els productes. Els treballadors estan per tot el comerç per assessorar, resoldre dubtes i aconsellar els clients. La gran diferència amb Apple es troba en el fet que Xiaomi ven molts altres productes, que van des de termos fins a coixins, passant per aparells antimosquits.
 
GOVERN ESPERA QUE SIGUI UN PAS PERQUÈ ALTRES MARQUES S'INSTAL·LIN
La societat andorrana que consta com a propietària de la botiga Xiaomi està administrada per l’empresari català Xavier Montané. El negoci és fruit de la col·laboració entre Montané i Yuan Wang, que disposa dels drets per obrir botigues del fabricant xinès tant a Andorra com a Espanya. Això significa que l’operació és el cent per cent de capital estranger i sense cap participació andorrana. Aquest és per al Govern un punt molt positiu, perquè fonts properes a l’executiu van destacar que existeix un interès exterior per invertir a Andorra. L’arribada de Xiaomi, segons les mateixes fonts, podria acabar tenint un efecte crida perquè altres marques tecnològiques estudiïn la possibilitat d’obrir botigues exclusives al país. El fet que l’operació del comerç oficial del fabricant xinès arribi sense cap aproximació prèvia des d’Andorra, ni per part de privats ni de l’administració, fa pensar, segons les fonts consultades, que el mercat andorrà és considerat atractiu en l’àmbit del comerç del sector electrònic.

Xiaomi és una de les marques habituals en els comerços d’electrònica d’Andorra i ha crescut de forma exponencial en els darrers anys, fins situar-se actualment com el quart fabricant de telèfons al món, només per darrere de Samsung, Huawei (que acaba d’ascendir al segon lloc) i Apple. Xiaomi ha començar a pujar en el rànquing gràcies a la nova política de vendre en botigues pròpies, ja que fins fa pocs anys els seus productes gairebé només es podien comprar per Internet. L’anunci de l’establiment oficial a Andorra ha coincidit amb la comunicació de l’obertura de la novena botiga a Espanya. L’expansió ha provocat que el Principat sigui el vuitè país europeu on el fabricant xinès obre botiga oficial. Fins ara s’havia centrat més en els mercats emergents més grans com la Xina, l’Índia o el Brasil. El punt més fort és un preu molt ajustat amb aparells de molt bones prestacions.
Etiquetes
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts