Bretolada

Detenen dos joves per fer una pintada a l'ambaixadaespanyola

Un andorrà i un resident en estat d’embriaguesa van dibuixar un lema de l’univers dels grafits

Detenen dos joves per fer una pintada a l'ambaixada espanyola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir ahir al matí dos joves que unes hores abans havien fet una pintada a la façana de l’ambaixada espanyola, al car­rer Prat de la Creu. El dibuix que van fer a la porta del garatge no tenia res a veure amb qualsevol connotació política ni estava relacionat amb el procés independentista que es viu a Catalunya. La inscripció correspondria a un tipus de lema relacionat amb l’univers dels grafits. La pintada a la legació diplomàtica no va ser l’única que van fer al llarg de la matinada, ja que un altre edifici es va veure afectat per les actuacions dels dos detinguts.

Les primeres investigacions de la policia van servir per identificar els autors de les pintades, un andorrà i un resident, per la qual cosa els va poder detenir ràpidament. En el moment que es va produir el control, els dos joves, en estat d’embriaguesa, van desobeir les indicacions dels agents i van oposar resistència, motius pels quals van ser detinguts i traslladats a la seu central de la policia. Un cop el seu estat ho va permetre, els agents els van prendre declaració i es va concloure que es tractava d’una bretolada sense cap altra connotació. En un primer moment es va pensar que l’actuació podia estar relacionada amb un atac a la seu diplomàtica espa­nyola per qüestions vinculades a l’enfrontament que mantenen el Govern de Madrid i el de la Generalitat pel procés. Amb la derivada dels polítics catalans que estan empresonats i els que són fora de les fronteres del país veí del sud. Ràpidament es va descartar aquesta hipòtesi tant pel dibuix que van fer a la paret com per les declaracions davant de la policia.

Un dels detinguts va quedar en llibertat a primeres hores d’ahir a la tarda i s’esperava que el segon fos posat en llibertat durant la jornada, un cop es va confirmar que es tractava d’una bretolada. De la pintada a mig matí no en quedava cap rastre a la façana de l’ambaixada espanyola.

Detenen dos joves per fer una pintada a l'ambaixada espanyola

tracking