TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

transport

Preocupació al sector del taxi per l'intrusisme i la precarietat

Considera que la problemàtica d’Uber i Cabify pot arribar al Principat

Preocupació al sector del taxi per l'intrusisme i la precarietat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els taxistes es mostren preocupats per la situació de precarietat i intrusisme laboral que pateix el sector. Si bé no hi ha la crisi que es viu al país veí amb les empreses privades de Cabify i Uber “perquè no hi ha mercat”, taxistes amb trajectòria com ara Joan Antoni Garcia alerten sobre els problemes existents a Andorra. En declaracions al Diari, Garcia va explicar que “l’intrusisme el tenim des de fa temps”, ja que “qualsevol persona porta clients i els taxistes creen societats paral·leles al taxi”, va apuntar. En aquest sentit, va afegir que fins i tot “els autobusos de línia van recollint la gent porta a porta”.

Segons Garcia, que es dedica a aquest ofici des de fa vint-i-cinc anys, el sector del taxi té “diversos problemes”, amb particularitats com ara les cues i el trànsit dens al Principat. “Tenim l’afegit que hi ha tantes cues que no podem treballar”, va manifestar Garcia, i va afegir que “és complicadíssim prestar servei per les circumstàncies del país”. Qui va ser president de l’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA) també va criticar que “no hi ha voluntat d’arreglar res” en “una guerra amb molts fronts”.

Garcia, que aviat es podrà jubilar, va constatar la precarietat laboral present en aquest ofici. “A força de fer hores i hores anem vivint però la precarietat és important”, va explicar.

Tarifes fixes

Segons va detallar, els taxistes tenen unes tarifes fixes que han estat establertes per l’executiu. Per aquest motiu va declinar fer una valoració sobre els preus, ja que és el Govern qui “aprova les pujades de les tarifes”, va sostenir l’expresident de l’ATA.

Només per pujar al vehicle ja hi ha un preu base de 2 euros amb 60 cèntims. Els taxistes també apliquen un suplement d’un euros per desplaçament amb avís des de la central. Quant al preu per quilòmetre, avui en dia se situa en 1 euro i 14 cèntims durant el dia, una xifra que s’encareix a la nit i en dies festius fins a 1 euro i 35 cèntims. Amb tot, Garcia va remarcar que “la gent que utilitza els taxis està ben servida”. Al país hi ha una vuitantena de taxistes que presten servei.

tracking