política

Govern creu que la tria d'Àngel Ros pot impulsar qüestions com la de l'aeroport

El ministre portaveu en destaca el coneixement del país i diu que impulsarà l’aeroport de la Seu

Govern creu que la tria d'Àngel Ros pot impulsar qüestions com la de l'aeroportFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern, com estava previst, va concedir ahir el plàcet enviat per l’executiu espanyol perquè Madrid pugui nomenar demà Àngel Ros com a ambaixador espanyol. En la roda de premsa posterior al consell de ministres, el portaveu, Jordi Cinca, va valorar positivament la figura de l’alcalde de Lleida en assenyalar que és una persona propera, veïna d’Andorra, que coneix la realitat del Principat, i no va donar importància al fet que Ros no sigui diplomàtic de carrera, ja que “hi ha molts països que tenen ambaixadors que tampoc ho són”, va indicar. El ministre va afirmar que el Govern espanyol “segur que ha intentat buscar la persona que donés el millor perfil” i que l’encara alcalde de Lleida “haurà estat el que millor el tenia”. Com a principals tasques a desenvolupar, el ministre creu que un dels primers expedients que haurà d’entomar és el de l’aeroport de la Seu d’Urgell, però Cinca creu que “amb una persona propera com ell li podrà donar un impuls”.

Per altra banda, el ministre portaveu no va voler a entrar a valorar suposades actuacions relacionades amb el cas Pujol i el procés sobiranista català de l’actual ambaixador, Manuel Montobbio, sinó que va tenir bones paraules per a ell i va destacar que “ha estat una persona propera” i que “ens coneixia molt bé”.

L’excap de Govern i actual president d’SDP, Jaume Bartumeu, també va mostrar la seva alegria per la designació de Ros com a nou ambaixador, una persona de qui va assegurar que és “amic personal, amb qui guardo una gran relació i em posaré molt content si el consell de ministres l’acaba ratificant”. De Ros va lloar la seva “figura política” i que “és una persona que coneix perfectament el país, que ha parlat amb la gent i això li pot garantir un acostament més fàcil”. Sobre les seves tasques, l’excap de Govern no es va atrevir a avançar-les, “ja que ell seguirà les polítiques que li marqui el ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell”. En aquest sentit, creu que és molt important que l’alcalde de Lleida arribi amb “aquest bagatge al darrere, de coneixement d’Andorra, ja que facilitarà molt les coses i permetrà que tinguem més agilitat a l’hora de treballar”. El president d’SDP va insistir en la importància de “saber on vas”, ja que “si tenim una persona, com és el cas, que ens coneix aleshores ja tindrem molt de guanyat”, va dir.

LA NOTÍCIA REVOLUCIONA LES XARXES

La seva designació com a nou ambaixador d’Espanya va situar Andorra com a setè trending topic de Barcelona, amb més de 9.000 piulades, a través de les quals la gent expressava l’opinió, majoritàriament contrària a la figura de l’encara alcalde de Lleida i la seva elecció al Principat. Els comentaris més crítics atacaven Ros per dues bandes, la primera per “ser amic” del ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, de qui es criticava que l’“hagués col·locat”, i també per la seva ideologia. La diferència entre comentaris era abismal en favor dels seus crítics, els quals superaven de molt la resta, i no tan sols per part dels independentistes, ja que altres usuaris l’acusaven de “fugir” de Lleida per evitar ser derrotat en les pròximes eleccions municipals. “El president del PSC, Ángel Ros, fuig. Ambaixador d’Andorra”. “Moviment tàctic de cara a les pròximes eleccions. Àngel Ros era, com a batlle, cavall perdedor, a Andorra no molestarà, ell estarà content i aquí pau i glòria com les obres a Sixena”, apunten dos usuaris. També hi havia aquells que qüestionaven la necessitat del càrrec, més enllà de la persona que l’ocupés. “Són necessaris ambaixadors a Andorra? Millor dit... És sostenible? Pràctic? Efectiu? No se, potser com a voluntariat, sí”. Finalment, pocs però alguns comentaris sí que donaven suport al president del PSC. De Ros Lloaven el seu currículum educatiu, com a enginyer, i també la dedicació política que ha tingut durant tants anys, especialment al capdavant de l’alcaldia de Lleida, càrrec que va ocupar el 2004 en substitució d’un altre històric del socialisme català com era Antoni Siurana.

tracking