societat

Els immobiliaris pronostiquen un augment dels preus dels habitatges

Jordi Galobardas assenyala que manquen pisos de nova construcció per satisfer la demanda

Els immobiliaris pronostiquen un augment dels preus dels habitatges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector immobiliari “es va recuperant a poc a poc” i està deixant enrere “la profunda crisi econòmica” dels últims anys. Així ho considera el president del Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris d’Andorra (AGIA), Jordi Galobardas, que es va congratular per l’increment en la venda de pisos reflectit en el darrer informe d’Estadística, si bé va advertir que l’augment de la demanda i la manca actual d’habitatges al Principat pot provocar una pujada dels preus.

En declaracions al Diari, Galobardas va assenyalar que “cada vegada queda menys obra nova perquè durant molt de temps no s’ha construït” i ara el sector de la construcció “s’està recuperant lentament”, davant d’una demanda que ha tornat a ser similar a la d’abans de la crisi. Segons va explicar, “la manca de confiança dels inversors i de les institucions financeres” ha provocat “un decalatge” entre “la demanda recuperada” i “una producció d’habitatges que no segueix el mateix ritme”.

Pujada “inevitable”

Precisament per aquest motiu, Jordi Galobardas va argumentar que “els preus acabaran pujant” en poc temps. “De moment els preus estan bastant estables, però inevitablement aniran pujant perquè hi ha una demanda que es va fent forta i una producció que no ha existit”, va afirmar, i va recordar que “això és el que hem vist cada cicle immobiliari”.

Tanmateix, el president del Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris d’Andorra va posar l’accent que l’augment en el nombre de transaccions de béns immobles reactivarà la construcció d’habitatges.

Recuperació de la construcció

“Segurament es produirà la recuperació de la construcció i anem tard perquè la demanda és ara i la producció arribarà després, amb decalatge”, va lamentar. En aquest sentit, Jordi Galobardas va posar en relleu que quan les institucions financeres i inversors “veuen que realment el mercat es va consolidant la gent començarà a construir”.

“Quan es comença a construir veus que es produeix en dos dies i aquest és el problema del sector immobiliari, i això ocasiona els cicles econòmics”, va asserir, al mateix temps que va afirmar que “en poc temps veurem que els imports van creixent, que els valors dels béns immobles són cada vegada millors”. “No en sabem el temps, però veiem que la tendència del mercat va a més operacions”, va sentenciar.

tracking