Tres anys de presó per furtar 80.000 euros a la joieria on treballava

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exencarregada d’una joieria va ser condemnada ahir a tres anys de presó condicional com a autora dels delictes de furt i apropiació indeguda per valor superior als 6.000 euros i alhora per creació documental inautèntica. La pena, però, està qualificada a l’abonament per part de la condemnada de 100 euros al mes durant 4 anys als perjudicats, els responsables de la joieria en què va treballar. En el cas de no fer-ho, els tres anys de presó passarien a ser ferms.

Etiquetes:

Pel que fa a la quantia de responsabilitat civil a la qual haurà de fer front l’exencarregada de l’establiment, Corts va dictar que aquesta ascendeix a un total de 91.413 €, una xifra que es podria anar reduint de manera progressiva en el cas de fer efectiu el pagament de 100 euros mensuals.

Sostracció de 80.000 euros

La dona va sostraure diners en efectiu i diverses peces de joieria amb un valor superior als 80.000 euros. En concret, 55.081,50 en forma d’apropiació indeguda i 20.079,31 euros en furt de joies. La resta dels diners, uns 5.000 euros, estan vinculats a les vendes a una clienta preferent sense notificació de crèdit. Els fets es van destapar l’any 2013, quan els responsables de l’empresa que gestiona diverses joieries van detectar un forat econòmic provocat per la sostracció de joies i diners i la modificació de la comptabilitat.

La condemnada llavors era l’encarregada d’una de les botigues i ja durant el judici, que es va celebrar el passat 29 de maig, va reconèixer que es va equivocar i la defensa va demanar una reducció de la pena a un any i mig. Ahir Corts va decidir imposar la mateixa pena que va demanar l’acusació particular.

tracking