Els allotjaments turístics s'avaluaran segons la reputació en línia

Govern aprova el Reglament regulador de la classificació dels establiments d'allotjament turístic hoteler que estipula els criteris de qualitat dels serveis i equipaments

Roda de premsa posterior al consell de ministresSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat, a proposta del ministre de Turisme, Francesc Camp, el Reglament regulador de la classificació dels establiments d'allotjament turístic hoteler que afectarà hotels, aparthotels, hostals i residències, i pensions. El text estipula els criteris de qualitat dels serveis i equipaments per tal de determinar la seva classificació i, a més, introdueix l'avaluació de la reputació en línia a l'hora d'atorgar la categoria per estrelles a hotels i aparthotels. La reputació onlinepot arribar a suposar fins a una rebaixa del 25% de la nota obtinguda per l’establiment en base als criteris obligatoris i els optatius. Segons Camp, el contingut del Reglament s'ha treballat amb tots els representants del sector públic i privat (UHA, CCIS, Autèntics Hotels). Amb l'aprovació d'aquest text, s'actualitza una regulació després de 18 anys que preveu nous hàbits de consum i contempla les valoracions dels visitants en els criteris de qualitat. El regulador estableix un marc normatiu per al 94,2% dels llits de l'oferta hotelera d'Andorra.

La normativa estableix que els establiments d'allotjament turístic de la modalitat hotelera disposaran d'un any per adaptar-se als nous requeriments a partir de la seva data d'entrada en vigor, que es preveu que sigui el 3 de setembre del 2018.

tracking