educació

El PS vol saber el cost dels sistemes francès i espanyol

Gili demana conèixer quines són les subvencions a les associacions de pares

El PS vol saber el cost dels sistemes francès i espanyolARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, ha tramitat una bateria de preguntes a Sindicatura, que Govern haurà de respondre de forma escrita, on s’interessa pel cost que suposa per a Andorra un estudiant de primària, un de secundària i un de batxillerat dels models espanyol i francès. En concret, Gili demana, segons les dades del darrer curs, el cost del profes- sorat, personal administratiu, material escolar, equipaments, mobiliari, subvencions de funcionament per als centres, inversions i manteniment dels edificis, activitats externes i menjador.

Així mateix, la parlamentària socialdemòcrata també fa referència al Lycée Comte de Foix i a “l’augment important d’alumnes que està tenint i que es preveu que tingui”. Atesa aquesta situació, Gili apunta a la “necessitat real d’obtenir més espais” per al centre educatiu francès. En aquest sentit, la representant del PS pregunta per “la situació general del Lycée” i “quines són les necessitats previstes en termes d’espai”.

Associacions de pares

“Són assumptes que mereixen la nostra atenció i volem saber de quina manera fa el seguiment l’executiu”, argumenta, i demana saber si es fan reunions amb els responsables del sistema francès per abordar la problemàtica. Igualment, Rosa Gili demana “quina subvenció es dona a les associacions de pares” de cada sistema educatiu i adverteix del “problema de salut pública per als infants” que suposa el pes de les motxilles, tot recordant que en alguns centres “aquest supera el recomanat pels experts”.

tracking