Administració

El Sindicat de Personal de l'Administració demana una jornada intensiva de set hores i mitja

Lamenta que el Govern no l’hagi tingut en compte com a interlocutor

El Sipaag demana una jornada intensiva de set hores i mitjaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat dels treballadors de l’administració general (Sipaag) no està satisfet amb la prova pilot que realitzarà el Govern per flexibilitzar la jornada dels funcionaris de l’administració general amb tres possibles horaris a escollir. El col·lectiu va emetre ahir un comunicat on lamenta que l’executiu no hagi tingut en compte la seva proposta de jornada intensiva de set hores i mitja durant tot l’any amb un descans de vint minuts. El sindicat va enviar un escrit als treballadors explicant que “el departament de Funció Pública i els directors no han tingut en compte el sindicat com a interlocutor”.

En aquest sentit, detalla que després de saber que la secretaria d’Estat de Funció Pública estava tractant aquesta qüestió amb els directors, primerament una jornada compactada de vuit hores i 45 minuts amb trenta de descans, va plantejar la seva opció, de set hores i mitja. Mantenint, destaca al comunicat, els horaris de funcionament específics dels serveis, “sense perjudici que els treballadors puguin conservar la jornada partida si ho prefereixen”. A més, remarquen que també van demanar que durant la prova pilot, que tindrà lloc del 10 de setembre al 31 de desembre, es tingués en compte l’opinió dels treballadors. El sindicat deplora que la proposta que ha presentat el Govern “mantingui el còmput horari actual i l’objectiu d’obertura de l’administració de 8 a 17.30 h, i que inclou tres models diferents de jornada laboral a triar”.

El Sipaag defensa que la seva proposta “hauria representat una reducció horària durant els períodes de jornada partida actuals i un increment de les hores treballades en els de jornada reduïda”. Per tant, considera que “hauria millorat la conciliació de la vida laboral i familiar, a més de garantir la qualitat del servei públic”.

ACCIÓ FEMINISTA LLOA LES MILLORES INCORPORADES A LA LLEI D'IGUALTAT

Acció Feminista celebra que el Govern hagi inclòs part de les seves propostes al projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació. En concret, el grup feminista destaca que es faci referència expressa al sexe i al gènere femení, subratllant que no existeix discriminació per raó de sexe masculí, així com que s’hagi acordat incorporar la igualtat salarial com a dret bàsic a la llei de la funció pública i a la llei de relacions laborals. A més, l’Observatori de la Igualtat inclourà la variable de sexe en les estadístiques, enquestes i recollida de dades i s’hauran d’impulsar campanyes i programes de sensibilització i formació en matèria d’igualtat de tracte. Pel que fa a les administracions públiques, hauran d’integrar aquest principi d’igualtat i els poders públics estaran obligats a adoptar mesures per lluitar contra l’escletxa salarial i per incrementar la presència pública de les dones. A més, concretament el Govern haurà d’aprovar cada cinc anys un programa per fomentar la igualtat efectiva. A banda, es deixa clar que l’assetjament sexual i per raó de sexe només el pateix la dona. Finalment, Acció Feminista segueix demanant la creació d’un Institut Andorrà de les Dones.

tracking