El TS condemna el lladre dels xalets a quatre anys de presó

Rebaixa en un any la condemna de cinc que tenia i absol l’altre acusatRebaixa en un any la condemna de cinc que tenia i absol l’altre acusat

El TS condemna el lladre dels xalets a quatre anys de presóArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior (TS) va rebaixar la condemna de cinc anys de presó ferms a quatre a un dels homes de nacionalitat albanesa condemnat per haver robat en xalets del Principat. A més, se li redueix la pena per responsabilitat civil, que passa de prop d’un milió d’euros als gairebé 75.000. Els magistrats, però, van acceptar parcialment el recurs d’apel·lació de la defensa i consideren provat que va cometre tres delictes consumats de furt i dos en grau de temptativa entre el novembre del 2015 i el desembre del 2016.

Durant els respectius judicis al Tribunal de Corts i al Superior, la defensa havia demanat l’absolució en considerar que les acusacions estaven basades en indicis i alhora al·legava que al seu client se li volia imputar l’onada de 26 robatoris perpetrats a diferents xalets del país. Els habitatges afectats pels furts comesos fa gairebé uns tres anys van afectar, entre altres, el de l’exministre d’Afers Exteriors Xavier Espot i el del fiscal general Alfons Alberca. Durant el judici en primera instància, una de les proves que es va aportar per acusar l’home va ser una mostra d’ADN de les restes d’un tornavís que va fer servir per entrar en un domicili, si bé durant el procés la defensa va adduir que s’havia trencat la cadena de custòdia i que es van cometre errors en el número d’identificació de la bossa de plàstic on es guardava l’eina.

En llibertat des del gener

En canvi l’altre acusat, també de nacionalitat albanesa, que va ser posat en llibertat provisional poc després del judici al Tribunal de Corts el passat mes de gener, va ser finalment absolt. L’home, que ja ha tornat al seu país, havia estat a la presó durant un any de manera preventiva. Amb tot, la defensa no té previst demanar responsabilitats a la Batllia atès que considera que el cas era prou complex i a més, estima que és una mesura que el jutge instructor va adoptar tenint en compte els fets imputats.

Els dos homes van ser detinguts el 16 de desembre del 2016 després de l’activació d’un ampli dispositiu de recerca per part de la policia arran de la denúncia de diferents particulars que s’havien vist afectats per furts. Quan es va fer el judici a Corts, la fiscalia havia demanat cinc anys de presó per a cadascun dels dos homes, als quals acusava d’haver furtat en 26 xalets.

tracking