Sostenibilitat

Calvó destaca la qualitat de l'aigua i les muntanyes en el seu discurs a l'ONU

La ministra va explicar que tota la xarxa d’aigües residuals està connectada al clavegueram

Calvó destaca la qualitat de l'aigua i les muntanyes en el seu discurs a l'ONUSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, va presentar ahir a Nova York l’informe nacional voluntari sobre el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), dins del marc del programa l’Agenda 2030 del consell econòmic i social de les Nacions Unides. En el seu discurs, la ministra va destacar especialment el punt 6, titulat Aigua neta i sanejament, “ja que no tots els països tenen tota la seva xarxa d’aigües residuals connectada al clavegueram i tractades a les depuradores”. La ministra també va fer referència als punts 7 i 13 (Energia neta i assequible i Acció climàtica) per remarcar que el nou model energètic que impulsa Govern “és més baix en carboni, més sostenible i eficient, i que aposta per l’augment de la producció nacional d’energies renovables i netes”, va dir.

Respecte a la importància de la muntanya per al país, la ministra va deixar pas al president de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Jaume Esteve, que va explicar els esforços que fa l’entitat en la gestió de residus i “els esforços que destina a la lluita contra el canvi climàtic”. Andor­ra també s’avalua dels objectius obligatoris; Ciutats i comunitats sostenibles (11), Consum responsable (12) i Aliances per aconseguir els objectius (17). A més, de manera voluntària va presentar també els informes sobre Educació (4). Des de les Nacions Unides es valora molt la participació i per això, Calvó va explicar la plataforma que es va obrir el passat mes d’abril per difondre els ODS i que la població digués quin era el més important i què feien per complir-los.

Per la seva part, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubcah, va destacar en el Fòrum Polític d’Alt Nivell de les Nacions Unides, la importància de la Cort Penal Internacional per garantir el respecte internacional dels drets humans, i va recordar que Andorra va ser dels primers països a signar l’Estatut de Roma el 1998.

tracking