Reportatge

Un cap de setmana rodat

Prop de 300 motoristes s’han reunit aquest cap de setmana al Principat per fer una ruta turística amb motos Goldwing. El Gold Wing Club d’Andorra és l’entitat que organitza aquesta trobada biennal que se celebra des del 2001 i que reuneix gent d’arreu d’Europa.

Un cap de setmana rodat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gold Wing Club d’Andorra organitza des del 2001 una trobada biennal internacional que reuneix els amants d’aquesta moto, anomenats wingers, en un circuit turístic de tres dies de durada. La novena trobada de Goldwing s’ha celebrat aquest cap de setmana i ha reunit gairebé 300 motoristes provinents de França, Anglaterra, Bèlgica, Suïssa i Espanya. Al llarg dels dar­rers tres dies, els habitants del país han pogut veure desfilar motos d’aquest model d’Honda que han circulat per diversos indrets, com ara el mirador del Roc del Quer, a Canillo, o els jardins de Juberri, a Sant Julià de Lòria.

Bianca Meeuwissen, membre del club andorrà, explica que per a ells les Honda Goldwing “són com els Rolls Royce de les motos, porten un motor tan potent com el d’un cotxe”. Segons l’aficionada, aquesta trobada internacional permet reunir els amants d’aquesta motocicleta de tot el continent. “És divertit perquè fem com una rua i anem descobrint tot el país”, confessa.

El president del Gold Wing Club Andorra, José Cachafeiro, posava en context que aquest model el va crear la marca Honda per fer competència a la Harley-Davidson, que als anys 1980 dominava el mercat de les motocicletes de turisme disse­nyades per recórrer llargues distàncies. “La Goldwing és una de les motos més cares del mercat, el seu preu oscil·la entre els 29.000 i 32.000 euros”, explica Cachafeiro. Segons el president del club andorrà, “quan una cosa t’agrada no és bo parlar del preu que costa!”. Al club, actualment compten amb tretze socis: “Enguany hem pujat envers l’any passat, ara tenim un total de sis motos.” I hi afegeix que “això ens permet fer més coses i més o menys ens agraden les mateixes sortides”. A banda d’anar amb moto, els reunits a la concentració van trobar temps per fer altres activitats turístiques, com ara veure l’espectacle Diva del Cirque du Soleil o visitar Caldea.

Per segon any, la ruta turística es va aturar a Sant Julià de Lòria, on els assistents van poder gaudir d’un aperitiu ofert pel comú. La consellera de Turisme laurediana, Meritxell Teruel, va valorar molt positivament la jornada: “Ens va bé perquè porten turistes a Sant Julià i coneixen els indrets de la parròquia.” Segons Teruel, el club andorrà hauria de publicitar més aquest tipus de trobades: “Han de fer més publicitat perquè realment és un tipus de turisme que és molt tranquil.” I va afegir que “són grups que s’avenen molt bé entre ells i els agrada gaudir de la natura i viatjar”.

Un cap de setmana rodat

tracking