Política

Gili titlla de “terrible” l'estat de la reforma sanitària demòcrata

El PS vol saber quan entrarà en vigor la figura del metge de referència

Gili titlla de “terrible” l'estat de la reforma sanitària demòcrataARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general del PS Rosa Gili ha entrat a Sindicatura vuit preguntes relacionades amb la reforma sanitària “que segueix amb un balanç terrible”. Especialment vol saber l’estat en què es troba l’assignació del metge referent, un tràmit que el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, va anunciar que seria operatiu al juny, però que encara no ha entrat en funcionament. Per això, Gili ha preguntat a l’executiu sobre les accions que ha fet per implementar-lo, així com per promocionar el seu ús per part dels pacients. “Aquesta mesura és clau en la necessària reforma sanitària que fa tant de temps que s’ha d’implementar”, afirma la consellera en un comunicat de premsa. Hi afegeix que “algunes informacions apunten, citant fonts del sector sanitari, que la reforma sanitària i el metge referent no seran una realitat fins com a mínim la pròxima legislatura”.

Els socialdemòcrates també volen saber “per quina raó no s’ha implementat encara la reforma sanitària que havia de ser imminent a l’aprovació de la llei de drets i deures dels usuaris del sistema sanitari, votada el novembre del 2017” i, en definitiva, saber “quan pensa tenir en marxa la reforma sanitària”. Gili recorda que “aquesta reforma està a l’agenda política des de l’inici de la primera legislatura de Demòcrates per Andorra” i, en canvi, afirma que “el balanç és terrible”, ja que “no s’ha fet res i estem a final del segon mandat”.

Finalment, el PS interrogarà el Govern per saber l’estat en què es troba l’elaboració i aprovació definitiva de la cartera de serveis, “una altra mesura clau de la reforma sanitària”.

tracking