Obres públiques

L'A i PS volen més coordinació a Carlemany

Afirmen que els treballs perjudiquen el comerç i que s’hi hauria de permetre la circulació

L'A i PS volen més coordinació a CarlemanyJ. H.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers de la minoria d’Escaldes, Marc Magallón (L’A) i Cèlia Vendrell (PS+I), van reclamar ahir que la majoria “aprengui dels errors comesos” durant el primer tram de les obres de l’avinguda Carlemany, que estan a punt de finalitzar “i que han perjudicat la caixa dels comerços”. Segons van indicar en una trobada conjunta, el ritme dels treballs ha estat correcte però no tant la coordinació interna, ja que com va afirmar Magallón “caldria intentar sectoritzar al màxim les zones d’obres, que no s’aixequi tota la calçada de cop i intentar aprendre del que no s’ha fet ben fet fins ara, per molestar el mínim possible els comerciants i els vianants”.

El polític liberal va comentar que tant ell com Vendrell s’havien reunit les darreres setmanes amb diversos botiguers de l’avinguda que els haurien transmès aquestes queixes, per això ja les han presentat a la majoria i Magallón es va mostrar “absolutament confiat que les tindran en compte perquè són per al bé de la parròquia”. La consellera socialdemòcrata, per la seva part, va posar èmfasi en el fet que les obres no poden afectar la mobilitat dels vianants, ja que això acaba afectant les vendes. “Hi ha hagut moments en què les tanques estaven posades al llarg de tot el carrer, impedint l’accés a banda a banda, quan no s’estaven realitzant treballs a l’interior, per això demanem que es permeti una circulació fluïda de persones, que es facin plans de sectorització més curts i que es tanqui completament un tram abans d’obrir el següent, ja que això acaba afectant el comerç”.

El conseller liberal va insistir que aquestes demandes sorgien de les queixes dels comerciants i es va mostrar preocupat “perquè la tardor serà una època més delicada, ja que és més important en l’àmbit turístic que no pas la primavera, i esperem que no es repeteixin els errors comesos a la zona baixa, què és probablement la més animada del país”. En aquest sentit, Vendrell es va mostrar “solidària” amb els botiguers de l’eix, ja que “si l’objectiu del comú és estalviar-se diners, el de les empreses és arribar a final de mes o guanyar-ne, per això hem d’aconseguir que ens quedi una avinguda agradable per a tothom sense perjudicar-los”, va dir.

La consellera socialdemòcrata va explicar que els treballs d’aquest primer tram, que va de l’avinguda de les Escoles fins a l’aparcament de les Closes, s’han accelerat, ja que l’espai entre el carrer ciutat de Sabadell i el pàrquing no estava previst fer-lo fins a partir del setembre. Tot i així, celebra que finalitzin en el temps establert. “Falten només dotze dies per al 24, que és quan havien d’estar enllestits, i només queden per tapar alguns forats, així que crec que estaran acabats segons la previsió”. La consellera del PS va argumentar, a més, que si la constructora s’endarrereix tindrà penalitzacions, “així que esperem que ho tingui tot enllestit a temps”.

BUSQUEN L'ACORD A LES TERRITORIALS

Els consellers van mostrar la predisposició a arribar a un acord i presentar una llista conjunta a les territorials. “N’hem parlat, evidentment, i ja estem reunint-nos per trobar els punts que ens apropen i ho seguirem fent els pròxims mesos”, va dir Vendrell. Magallón va treure fer­ro a les baixes que han patit i no veu fàcil que pactin amb SDP. “Potser se n’ha fet un gra massa. És veritat que hi ha hagut desacords i algun militant destacat ha fet un pas enrere, però crec que defensen el seu liberalisme i em sorprendria”.

tracking