Administració

Admès a tràmit el recurs per pagar l'IPC als treballadors de la justícia

El personal reclama a Govern cobrar la variació de l'indicador de preus de l'any 2012

Admès a tràmit el recurs per pagar l'IPC als treballadors de la justíciaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia ha admès a tràmit el recurs presentat pel sindicat dels treballadors de la justícia per reclamar que el Govern pagui la variació de l’IPC corresponent a l’any 2012. Això afectaria entre una vintena i una trentena de treballadors que cobren més de 2.000 euros i que es van veure afectats en el seu moment per la congelació dels salaris a causa de la crisi econòmica. Atès que aquesta última mesura ja va ser derogada, consideren que l’executiu els ha de pagar aquest apartat estipulat a la graella salarial publicada l’any passat, que suposaria haver d’ingressar aproximadament uns 800 euros a cada treballador.

L’avís del Tribunal de Batlles de la secció administrativa que notifica l’admissió a tràmit de la demanda dels treballadors de la justícia es va publicar ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andor­ra (BOPA). Els funcionaris ja van reclamar fa uns mesos al Govern el pagament de l’evolució de l’IPC, però arran de la resposta negativa de l’executiu van optar per anar per la via judicial. La reclamació la van fer al ministeri de Funció Pública i Reforma de l’Administració.

La presidenta del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració de Justícia, Cristina Araujo, explica al Diari que els treballadors que es consideren afectats només reclamen els diners que els pertocaria de la variació de l’índex de preus del 2012, però que en cap cas exigeixen que els paguin la resta d’exercicis posteriors, que es van veure afectats per l’aplicació de les congelacions. “Ningú està reclamant res de manera retroactiva. Els anys que hi ha hagut congelacions estan congelats. Ningú reclama això”, expressa Araujo.

NOVA GRAELLA DES DEL 2009

Els treballadors defensen que amb la nova graella salarial publicada el 2017 –l’anterior s’havia fet el 2009– haurien de poder cobrar els diners del 2012. “Quan es va fer la congelació per la llei de retenció econòmica, la gent que cobrava més de 2.000 euros no tenia dret a l’increment”, diu Araujo, que afegeix que la mesura afecta els treballadors de la categoria d’oficials, ja que pràcticament tots els administratius sí que ho estan percebent. Ara és el Govern qui té la pilota a sobre de la teulada i ha de donar una resposta en un termini de 15 dies, si bé aquest període es pot allargar si l’executiu decideix demanar una pròrroga.

tracking