Turisme

L'ocupació hotelera baixa un 11,5% al juny

Les xifres més baixes s'han registrat a Ordino i Sant Julià de Lòria

L'ocupació hotelera baixa un 11,5% al junyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotels han registrat una ocupació mitjana d'un 40,84% al llarg del passat juny, el que representa una baixada de l'11'51% respecte les dades del juny de l'any passat, segons ha informat la Unió Hotelera. El nivell més baix d'allotjaments és per a les parròquies d'Ordino, que s'ha quedat en un 20%, i a Sant Julià de Lòria, amb un 27,5%, mentre que se sobrepassen la meitat de la capacitat els establiments de les parròquies centrals. La xifra més alta és la de la capital, amb un 55,64% d'ocupació, seguida d'Escaldes, amb un 50,56%. El president de l'entitat, Carles Ramos, ha atribuït el balanç turístic del juny al mal temps, perquè fins a mitjans de mes va fer fred.

La Unió Hotelera ha indicat a més que tot i el descens de l'estada de visitants els hotels han tingut un augment dels preus d'un 3,13% durant el juny en comparació amb els del 2017. Aquest encariment s'ha concretat a la meitat dels establiments, mentre que un 36% d'hotels van rebaixar les tarifes el mes passat.

El global de la facturació dels allotjaments també s'ha vist afectat per la pèrdua de clients amb un 2,52% de reducció de vendes que han confirmat el 61% dels hotels, mentre que un 27% ha vist augmentada la xifra de negoci.

tracking