L'elèctrica francesa EDF estudia enfortir l'energia solar d'Andorra

Treballa amb FEDA per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Principat

L'elèctrica francesa EDF estudia enfortir l'energia solar d'AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La principal empresa de generació i distribució d’electricitat de França, Életricité de France (EDF), està estudiant, juntament amb Forces Elèctriques d’Andor­ra (FEDA), la possibilitat de desenvolupar i implantar projectes basats en l’energia solar al Principat. En concret, el delegat regional d’EDF a Occitània, Gilles Capy, va explicar al Diari que actualment ambdues companyies estan fent tots els càlculs necessaris per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques “amb l’objectiu d’ajudar Andorra a ser més independent energèticament”. Segons va assegurar Capy, el projecte seria similar al que ja hi ha en funcionament a l’Estació Nacional d’Autobusos d’Andorra la Vella, si bé va dir que encara “està en fase d’estudi”. En aquest sentit, el representant d’EDF va posar l’accent en el fet que els equips encarregats de gestionar-lo ja han escollit tres possibles ubicacions, tot i que encara “s’estan discutint”.

“EDF està ajudant FEDA a triar la millor opció de posicionament tenint present la radiació solar perquè aquestes plaques fotovoltaiques puguin produir la màxima energia possible”, va destacar, i va emfatitzar la importància d’obtenir “el màxim rendiment” de la futura instal·lació.

Gilles Capy va recordar que les dues elèctriques mantenen una col·laboració històrica, si bé va subratllar que aquesta es va ampliar a les xarxes de calor, a la cogeneració, a l’eficiència energètica i a la mobilitat elèctrica, gràcies a l’acord que FEDA i EDF van signar l’octubre del 2017. Un últim punt que el delegat a Occitània va voler remarcar, atès que, segons va indicar, actualment també “s’està estudiant la possibilitat de desenvolupar vehicles elèctrics de mobilitat sostenible, que no emeten diòxid de carboni,” a Andorra.

tracking