Llibertat per als dos empleats que van agredir un superior

Els homes van ser detinguts dimecres per delictes contra la integritat física, amenaces i encobriment

Llibertat per als dos empleats que van agredir un superiorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els dos treballadors de la construcció detinguts dimecres per agredir el cap van quedar ahir en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del batlle. La policia va arrestar dimecres els dos homes just després de colpejar el superior i amenaçar-lo amb un ganivet arran d’un conflicte laboral. En concret, segons van apuntar fonts coneixedores del succés, l’empresari no pagava els empleats i aquests l’haurien amenaçat per exigir-li els pagaments endar­rerits que els devia, extrem que altres fonts van negar limitant-ho a desavinences laborals.

Tot i que segons van apuntar les fonts fins a quatre treballadors estaven implicats en la conxorxa, van ser dues persones les que van participar directament en l’escomesa, que va tenir lloc dimecres al matí en un aparcament comunal de Santa Coloma. Un dels implicats hauria perpetrat l’agressió física seguida d’amenaces amb una navalla, mentre que l’altre hauria encobert l’atac. És per això que els agents que dimecres es van desplaçar fins al lloc dels fets van arrestar els dos obrers. El primer, per un delicte contra la integritat física pels cops que hauria propinat a l’empresari, i que li haurien provocat diverses contusions, i també per un altre delicte d’amenaces per exigir-li que pagués.

Pel que fa al segon implicat, se’l va arrestar per un delicte d’encobriment, segons van detallar fonts policials. A conseqüència dels fets, la víctima va requerir assistència mèdica. En aquest sentit, després del succés una ambulància es va desplaçar fins a l’aparcament on es va produir l’afer i el va traslladar fins a l’hospital de Meritxell. Allà l’equip mèdic el va atendre per les lesions que presentava arran dels cops que va patir i també per una ferida provocada pel ganivet, ja que tot i que el detingut com a autor de l’agressió només va utilitzar la navalla per amenaçar l’empresari, el forcejament hauria provocat un tall a l’home. Tot i així, fonts de l’hospital van assegurar que les ferides no eren greus.

IDENTIFICAT L'AUTOR DELS DANYS A VEHICLES A INCLES

La policia ja ha identificat el presumpte autor dels danys a sis vehicles estacionats diumenge passat a la zona d’Incles, a Canillo. Per fer-ho s’hauria servit dels testimonis dels fets i també d’alguna càmera de vigilància de la zona. Ahir a la tarda, però, encara no se l’havia controlat. Segons van explicar fonts properes al cos de policia, els fets s’haurien originat després que una persona, un turista espanyol concretament, recriminés al responsable dels danys l’elevada velocitat a què circulava per aquest paratge natural. Aquest, després, hauria decidit atacar tots els vehicles amb matrícula espanyola que hi havia a la zona: un total de sis, dels quals va fer malbé el vidre del parabrisa. La policia va ser alertada dels fets pels volts de les 17.30 hores de diumenge. El responsable ja havia abandonat el lloc, però els mateixos testimonis van poder donar als agents que s’hi havien desplaçat una descripció del cotxe en què havia marxat. Detalls que han servit per a la seva identificació. Fonts policials van recordar dimarts que si els danys quantificats superen els 600 euros el responsable seria autor d’una infracció penal i, per tant, detingut. La valoració dels desperfectes dependrà de la informació que aportin els denunciants dels fets.

tracking