x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Col·lectius

Acció Feminista considera un acte de violència de gènere l'atac a Stop Violències

El grup s'ha reunit amb el ministre Espot per exposar-li les demandes sobre la Llei d'Igualtat
Imatge de la taula d'Stop Violències després de l'agressió.

Espot promet “diligència” per investigar l'atac a Stop Violències

Imatge de la taula d'Stop Violències després de l'agressió.

STOP VIOLÈNCIES
Actualitzada 05/07/2018 a les 16:52
El col·leciu Acció Feministra considera que l'agressió patida per Stop Violències al Roser d'Ordino és "una agressió masclista, un acte de violència de gènere, i que tenim una llei específica", segons li han manifestat al ministre Xavier Espot en la reunió que van mantenir ahir per parlar de la Llei d'Igualtat. Segons ha explicat el col·lectiu en un comunicat, estan "satisfetes" perquè el ministeri comparteix la necessitat de fer una llei específica per la igualtat entre dones i homes, que admeten no serà possible fer-la en aquesta legislatura.
Acció Feminista ha demanat al ministre d'Afers Socials que es precisi l'article 5 de la Llei d'Igualtat que fixa que les administracions i poders públics "han d'integrar en principi d'igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes en totes les seves actuacions" i també respecte a la creació de l'Observatori d'Igualtat. El col·ectiu assenyala al comunicat que la desigultat "que patim les dones és fruit de la cultura masclista que impregna tots els actes i manifestacions del dia a dia" i per això destaquen que cal que la llei marqui que s'ha d'incidir en l'educació, en la formació de professionals dels serveis socials i sanitaris, dels cossos de seguretat "per incorporar una perspectiva de gènere en les seves actuacions i valoracions".

La futura associació es manifesta preocupada perquè la baixa maternal de cinc mesos "pot augmentar la bretxa salarial" i demanen que hi hagi una baixa maternal i paternal "igual i intransferible" com a mesura de conciliació i coresponsabilitat.
El ministre s'ha mostrat obert a tenir en compte aquestes demandes, segons el col·lectiu, que ha acceptat formar part a partir del setembre d'una taula amb les altres associacions de dones i el ministeri per treballar "un projecte de llei per la igualtat efectiva entre homes i dones".
Etiquetes
  • #7 Natalia
    (06/07/18 08:49)

    Avui dia la llei es discriminatòria? Si es així quins articles? La diferencia en la franja salarial es deu realment a la conseqüència d'una societat amb valors patriarcals dominants?
    Per a mi el feminisme es la lluita per la igualtat entre homes i dones, no la supremacia de les dones en vers als homes. Si us plau, que els nous col•lectius feministes no radicalitzin postures jutjant alegrement actes masclistes . Això fa molt de mal a l'essència conceptual del feminisme.

    Respondre
  • #6 Natalia
    (06/07/18 08:48)

    M'agradaria saber quin tipus d'incidència volien fer "Stop Violències" en una festa major com el Roser d'Ordino. Realment es preveia un impacte en la consciencia de les persones que van a desfasar-se de farra? La violència a les festes majors es problema dels valors patriarcals? o pot ser te més a veure la cultura de l'alcohol?
    D'altra banda, em pregunto en que es basen per dir que ha sigut un acte masclista. Qui pot donar fer d'això? Es a dir, ha vingut una persona o persones i han començat a trencar l'estant cridant “viva el patriarcat”?
    Després, volen crear l'Observatori d'igualtat. Una nova infraestructura pública? Amb quin objectiu? Si em baso en la terminologia: Algú que observa si hi ha igualtat? Necessitem que ens observin més? Es qüestió d'observar o de educar? Pot ser estaria millor un programa de conscienciació a les escoles, barris i actes socials adequats per l'objectiu, i que estigui ben treballat amb dones i homes.

    Respondre
  • #5 Ernest
    (06/07/18 07:07)

    Quantes vegades ha saltat en bomba un noi sobre un puesto de venta de polseres? O sobre la taula d'una terrassa per destruir-la? Cap. Per suposat que ho va fer perquè era un grup vetllant perquè els nois no es propasessin amb les noies. Per suposat que és violència masclista, estan dient cert. I si no enteneu tot això de violència per causa de gènere, per favor, llegiu. No veniu a exhibir la vostra ignorància i a insultar-les a elles, que vetllen per les vostres filles i germanes.

    Respondre
  • #4 Didac
    (05/07/18 20:10)

    Déu els cria i ells s'ajunten ...

    Respondre
  • #3 Radicals
    (05/07/18 19:53)

    Poca diferencia entre la extrema Dreta i aquestes Noies. Son unes Radicals. No es representant ni a elles mateixes, son Anti-Homes, no entenc perque li donen veu a aquest colectiu que sols representa els mes radical de la Dona.

    Respondre
  • #2 Joan
    (05/07/18 18:40)

    El que pensin aquests dos pseudo-col·lectius no representa l'opinió pública, actueu com agitadors socials, veient fantasmes on no n'hi ha i contaminant a la societat amb les vostres paranoies.

    Respondre
  • #1 Ramon
    (05/07/18 17:45)

    Comparat el trencament d'una taula es pot considerar gamberrisme, pero mai violència de gènere o masclista. Pot ser posar la vena abans de la ferida pot provocar rebuig. Les dos coses sin inapropiades. El roser d'Ordino no són ni han sigut mai els Sanfermins.

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts