política

L'A no canviarà d'estratègia malgrat l'enquesta

Ferran Costa afirma que només els preocupa “l’enquesta real”, que són les eleccions, i que mantindran l’estratègia que els ha portat fins aquí

L'A no canviarà d'estratègia malgrat l'enquestaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals d’Andorra va treure ferro a l’enquesta política que el Centre de Recerca d’Estudis Sociològics (CRES) va presentar dilluns passat, en la qual la formació blava seria la tercera en intenció de vot i el seu cap de llista, Jordi Gallardo, el que tindria pitjor valoració, especialment entre els seus votants. Per tot plegat, el conseller general Ferran Costa va assegurar que tindran en compte el resultat però que encara és massa d’hora per poder extreure’n conclusions. “Agafarem la informació qualitativa que ens deixa i la tindrem en compte, igual que fem amb la resta de dades que tenim, però només ens preocupa l’enquesta real, que són les eleccions”, va indicar. “Estem preocupats per arribar ben preparats a les eleccions i aconseguir que els ciutadans ens tinguin la màxima confiança”, per això, va destacar, “no canviarem la nostra estratègia perquè és la que ens ha portat fins aquí”.

El conseller general va recordar que a l’enquesta del 2015 “ni tan sols apareixíem i després vam aconseguir el 29% dels vots”. Sobre la possibilitat que els hagi afectat el pacte amb el PS a les llistes territorials, Costa es va defensar afirmant que “d’hipòtesis se’n poden fer moltes i totes són plausibles, però caldrà demostrar-les el dia de les eleccions”.

Gallardo, el pitjor valorat

Costa no va valorar el fet que Jordi Gallardo, president del grup parlamentari liberal, sigui el pitjor valorat, inclús pels seus mateixos votants. Per ell, “aquesta dada reflecteix de manera empírica el que és l’enquesta, ja que demostra la complexitat del sistema polític i el dinamisme que té la nostra societat”. En aquest sentit, va afirmar que “si es repeteix d’aquí a uns mesos donaria resultats completament diferents”.

Des del PS, la primera secretària, Susanna Vela, es va mostrar “satisfeta però amb moderació, ja que malgrat que obtenim bons resultats, és cert que el percentatge d’indecisos és molt alt encara i per això no ens podem adormir sobre els llorers”. Vela va destacar que “l’enquesta ha servit per demostrar que el missatge que enviem s’entén i la ciutadania el recull, i això vol dir que la feina feta fins ara comença a donar resultats”. El pacte amb L’A no els ha perjudicat i de nou Vela es remet al missatge. “La gent ha entès que aquest acord no és ideològic sinó per concórrer conjuntament a les eleccions territorials. Ens hem posat d’acord en alguns aspectes, com ara la regeneració democràtica o la transparència informativa, i això no és el mateix que anar junts a la llista nacional”. Per la primera secretària del partit, el fet que Pere López sigui un dels més ben valorats “demostra que és un molt bon polític i una persona molt honesta”.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot,va fer èmfasi en l’elevat grau d’indecisos que hi ha i per això va dir que “és important contextualitzar-la i no extreure’n conclusions que es puguin considerar precipitades”, i va afegir que “no vull dir que la fiabilitat no s’acompleixi, però sí que com a mínim mereix que les interpretem amb molta prudència”.

Des d’SDP van criticar la metodologia de l’estudi, ja que “el marge d’error és molt ampli i també perquè hi ha massa persones que no s’han decantat, així que ens trobem davant d’una enquesta que hem d’agafar amb pinces”, va dir el president del partit, Jaume Bartumeu, que també va trobar “significatiu” que sigui la segona persona més valorada entre els multiresposta, tenint en compte que ell ja no està a la primera línia política. Per la seva part, el conseller general Víctor Naudi va reconèixer que encara no l’havia pogut estudiar prou, però va destacar que “la part positiva, malgrat que els resultats de partit no siguin com voldríem, és que tant el president com jo mateix sí que en sortim ben valorats”. Bartumeu va criticar que persones difuntes, com ara l’exsíndic Julià Reig, segueixin apareixent entre els polítics més ben valorats.

tracking