x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

Els fabricants de tabac avalen l'acord de 30 anys amb la UE

Els tabaquers garanteixen que es mantindrà l’acord amb els agricultors per a la compra de la collita
L’Associació de Fabricants de Productes de Tabac a Andorra (Afpta) avala l’acord amb la Unió Europea que “preveu un període transitori de 30 d’adaptació” per als productes tabaquers. L’associació, que s’ha manifestat a través d’un comunicat, defensa que “l’acord sembla favorable per donar continuïtat a la indústria del tabac per a un període de temps que permeti la seva adaptació”. El posicionament dels fabricants, principals implicats en aquest afer juntament amb els colliters, coincideix amb les crítiques a aquest pacte que han arribat des de diferents partits polítics de l’oposició, que consideren que no s’ha obtingut una contraprestació de part
  • #2 and
    (04/07/18 12:29)

    ja es hora que siguem realistes, Andorrra no pot continuar sent un pais problematic amb els viens. Estic segur que si les coses es fan ben fetes el tabac continuara sent un atractiu turistic que es lo que ens interessa realment , el canl b tan sols serveix per els fabricants i TIR, i els colliters de tabac que no vol dir pagesia. Cal doncs posar un preu de venda un 30% menys barat que espanya obligatori i donar un marge digne als comerciants, aixo comportara un important increment de IGI i un important icrement de l'impost de benefici. D'aquesta manera Andorra no estar al punt de mira ja que el problema de França el continua tenint amb Espanya. Espot incrementar la taxa sobre l'epslillat i la pagesia s'en fa carrec govern, on s'ha vist que dos parts controlin el tabc!!! aixó si que es ficccio ja que els nostres politics tan sols son pescadors de vots i aixó ha portatt andorra a l'estat actual.

    Respondre
  • #1 Santa innocència
    (04/07/18 09:50)

    Els nens no venen de Paris, ni sembla ser que els tabaquers toquin de peus a terra. Per moltes motos que tots plegats intentin vendre el tabac està sentenciat des d'hores d'ara, no pas d'aquí a 30 anys. Anem a la realitat: si a les tabaqueres se'ls controlarà (al gram) tota la seva producció, si se'ls controlarà qualsevol sortida de tabac des de la mateixa porta de la fàbrica (tota, sense excepcions), si s'haurà de vendre a preus similars als veïns, si s'haurà d'indicar la traçabilitat, si s'haurà de imprimir publicitat disuasoria, si es criminalitzarà qualsevol moviment de més d'un cartrò i mig per persona (o sigui, s'ha acabat totalment el contraban), la pregunta és ben simple: com pretenen mantenir les actuals produccions ?. Tenint unes vendes supercontrolades al detall en comerços fiscalitzats, i amb unes fronteres supervigilades, qui els quedarà per vendre fum ?. Resposta llògica: els consumidors habituals del principat (que la CASS ja en paga les seves conseqüències), l'auto-consum de turistes fumadors, o com un souvenir per a regalar a un "estimat" parent o amic. D'altres canals alternatius com podria ser la exportació legal, oblidint-se, no tenim preus competitius. Per tant, perqué els tabaquers s'atraveixen a fer qüestionables promeses a la pagesia ?. Toquin de peus a terra, si us plau.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts