TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Cinca afirma que l'objectiu és evitar un nou 'afer BPA'

Destaca que al setembre s’iniciarà l’intercanvi automàtic d’informació fiscal amb Espanya

Cinca afirma que l'objectiu és evitar un nou 'afer BPA'ANDORRAN BANKING

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Finances, Jordi Cinca, va assegurar ahir que l’objectiu d’Andorra és “evitar que es repeteixi” un cas com el de Banca Privada d’Andorra (BPA), que, va reconèixer, va tenir una gran repercussió internacional. En una jornada sobre el sector financer andorrà a Europa, organitzada pel Govern i Andorran Banking a Madrid, Cinca va afirmar que no es pot negar el que va passar amb BPA, però que el país va saber gestionar l’afer, atès que, va afegir, es va actuar “amb molta celeritat” i es va aconseguir conservar la gran majoria dels dipòsits.

Així mateix, el ministre va posar l’accent que és el poder judicial qui s’ha d’ocupar de resoldre la quantitat de processos judicials que a hores d’ara hi ha oberts.

Intercanvi automàtic

D’altra banda, Jordi Cinca va assenyalar el Principat com una destinació inversora de primer nivell i va destacar que el país ha fet “les passes necessàries fins a la completa homologació internacional, incorporant a la nostra legislació les normes més exigents en matèria de transparència”. En aquest sentit, va explicar que Andorra vol iniciar en només dos mesos, al setembre, l’intercanvi automàtic d’informació fiscal amb Espanya, que ara es realitza únicament sota demanda. Cinca va recordar que l’objectiu és que aquest intercanvi automàtic sigui efectiu ja el primer any amb 41 països, que serien tots els de la Unió Europea i tretze més de l’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE).

Aquesta xifra, va apuntar, aniria incrementant-se progressivament i acabaria superant els 80 països el 2020. Per la seva banda, la directora general d’Andorran Banking, Esther Puigcercós, va remarcar la fortalesa del sistema financer andorrà assenyalant que “des del sector mirem el futur amb optimisme ja que les entitats del país segueixen augmentant el volum de recursos gestionats”.

El director general de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA), Ramon López, va posar de manifest que actualment “tothom reconeix les nostres mesures en favor de la lluita contra el blanqueig de capitals i en favor de la transparència”. “S’ha treballat molt per arribar-hi”, va dir.

Cinca afirma que l'objectiu és evitar un nou 'afer BPA'

tracking