Atractiu turístic

Compromís del Cirque de quedar-se a Andorra

El director general d’Andorra Turisme assegura que la companyia estaria disposada a renovar el contracte per instal·lar-se al Principat cada estiu

Compromís del Cirque de quedar-se a AndorraXavier Pujol

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va assegurar ahir que el Cirque du Soleil estaria disposat a instal·lar-se a Andorra cada estiu. Una qüestió que, va dir, dependrà que el pròxim executiu vulgui renovar el contracte amb la companyia. “Ells tenen confiança en el projecte i en nosaltres, i no tindrem dificultats per negociar en el futur”, va afirmar. Budzaku va afegir que des del Cirque “valoren” la feina feta per Andorra Turisme perquè “hem fet les coses bé. Ells tenen molta cura de la seva marca i dels seus espectacles, i nosaltres hem creat un dels millors webs per distribuir entrades. A més, també ens encarreguem de la venda i sempre estem per sobre del 90% de mitjana i també portem la logística. És molta feina però ells la valoren”. Budzaku va indicar que per la seva part també voldrien seguir amb el Cirque, ja que “treballem per ampliar i millorar l’oferta turística del país i sabem que gairebé un 80% de les persones que veuen l’espectacle venen expressament per això”.

El Cirque du Soleil podria seguir a Andorra, però el que segur que no repetirà gaires cops més és la ubicació, a l’aparcament del Parc Central, i des de l’ens ja se li busca alternativa. “No està definit on anirem, però segur que aquest any, o com a molt el pròxim, serà l’últim que el farem aquí. Després ja ho veurem”. Budzaku va explicar que l’emplaçament actual “és perfecte perquè està al centre, però en el fons veiem que és un pàrquing i no ens podem enganyar, es pot fer un temps, però no sempre”. Per això reiterava una vella demanda seva i del ministre de Turisme, Francesc Camp: l’edifici multifuncional. “Andorra és un lloc amb 8,3 milions de turistes, orientat cap a ells i amb marques conegudes, així que no ens podem permetre no tenir un espai per fer-hi activitats d’entertainment”, reclamava.

No està descartat

El director general d’Andorra Turisme va negar que el projecte de l’espai multifuncional “estigui descartat”, encara que admetia que no serà fàcil per la forta inversió econòmica que requereix un espai d’aquestes característiques. “Sabem que hi ha dificultats de pressupost i que si es fes, hauria de ser de categoria per poder-hi encabir moltes activitats a dins”, va dir. Malgrat tot, no renuncia a l’edifici perquè “com a empresa pública que som, demanem coses per al país i seguirem intentant tenir-lo. Esperem a veure si el pròxim Govern aposta per aquest espai, que és on aniria segur el Cirque i més coses”. Mentrestant, Budzaku va reconèixer que ja està parlant amb el comú d’Andorra la Vella per estudiar una nova ubicació, encara que no descarta que pugui ser en una altra parròquia. “Per les característiques de l’espectacle que volem, sabem que ha de tenir una capacitat per a 5.000 persones i que ha de tenir entrades gratuïtes perquè algunes persones ja gasten diners només per venir aquí. Que sigui un espai cèntric, millor, però no hi hauria cap impediment per anar a un altre lloc que complís amb les nostres necessitats, però ara mateix no hi és.”

L’espectador que vagi a veure el show dret, és a dir amb entrada gratuïta, estarà completament lateral a l’escenari. Sobre la possibilitat que aquest perdi visió respecte a l’any passat, Budzaku va explicar que la companyia ho havia decidit així perquè “és necessari per al guió i en aquest sentit no crec que afecti, però ja veurem. Avui [per ahir] ho comprovarem, i si la satisfacció baixa per la visibilitat, reaccionarem”.

La companyia, encantada

Per part del Cirque du Soleil, les dues directores creatives, Lydia Bouchard i Sonya St.Martin, es van mostrar “molt afortunades per poder repetir espectacle per sisè any consecutiu en aquest meravellós país”, va dir Bouchard. St. Martin va afegir que “els actors porten 15 dies i encara no han pogut visitar-lo, malgrat la llegenda que és per a nosaltres”.

Compromís del Cirque de quedar-se a Andorra

tracking