Empresa

La patronal aplaudeix l'opció de poder treballar els dies festius

L’USdA considera que “està completament fora de lloc” i insta Martí a convocar ja les eleccions

La patronal aplaudeix l'opció de poder treballar els dies festiusARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La patronal es congratula pel gest de Govern de modificar el calendari laboral per permetre que totes les empreses puguin treballar els festius. El president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Xavier Altimir, va aplaudir la decisió de l’executiu per donar llibertat a les empreses per poder obrir quan ho necessitin. “Ja fa temps que demanem que Andor­ra ha de poder tindre horaris flexibles i la llibertat de treballar quan hi ha necessitats”, va afirmar, destacant que s’ha de fer “respectant els drets dels treballadors”, de manera que puguin fer festa un altre dia. A més, va afegir que s’haurà de fer “de manera ordenada i ben perfilada”.

Altimir va remarcar que aquest extrem està justificat pel fet de ser un país que depèn del turisme i per tant “s’ha d’adaptar a la demanda”. Així mateix, va assenyalar que no representarà cap problema perquè “no tothom obre un dia festiu”, i en aquest sentit va insistir que calia “donar la possibilitat de poder-ho fer”. El representant de la patronal va posar de manifest que un dels sectors que més es beneficiarà d’aquesta mesura serà el de la construcció. Segons va explicar, anirà bé “en moments puntuals per poder acabar una obra” o quan les empreses tinguin compromisos adquirits per tindre una obra finalitzada abans que comenci la temporada d’estiu i pugui avançar feina treballant els dies de festa. Davant la possibilitat que això pugui suscitar el malestar dels treballadors, Altimir va dir que “es tracta de trobar un equilibri” desplaçant els dies de festa quan calgui. “Quan hi ha molta feina hi ha queixes i quan n’hi ha poca també”, va manifestar.

Qui va mostrar la seva oposició frontal a la mesura va ser el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, el qual va dir directament que “el treballador que després d’aquesta notícia voti DA és que està completament desquiciat i hauria d’anar a la quarta planta de l’hospital”. El sindicalista va dir que donar l’opció de treballar els festius “està completament fora de lloc” i “demostra que el Govern ha perdut completament el nord”. “Només ens queda esperar que al setembre s’avancin les eleccions” perquè “anem cap a una deriva insuportable”, va sentenciar.

Ubach va enumerar els greuges que tenen els treballadors d’Andorra: “un país que permet que només tinguem dotze pagues quan els altres països en tenen catorze, que tinguem només dos dies de festa a la setmana, que el preu de l’habitatge superi el salari mínim... I ara els quatre dies festius que tenim podran ser trets”. “Penso francament que l’única cosa que pot fer el senyor Martí per dignitat és avançar eleccions al més aviat possible perquè estem tocant fons i les conseqüències que pagarem seran brutals”, va indicar. Ubach va denunciar que serà la classe treballadora qui haurà de “pagar les conseqüències de decrets com aquest”. “Quan pensaran en els treballadors? No és el govern de les macroempreses, és el govern de tothom”, va criticar.

tracking