Societat

Els organitzadors de l'acampada preparen accions per a setembre

Destaquen que van recollir a la plaça del Poble prop de 500 signatures per a les ILP

Els organitzadors de l'acampada preparen accions per a setembreC. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els organitzadors de l’acampada contra els preus “abusius” dels lloguers tenen “en cartera” més accions per continuar la seva protesta a partir del setembre vinent. Així ho va confirmar ahir el president de Podem Andorra, Joan Seguí, que va valorar molt positivament la mobilització de dos dies, de des dimarts al matí fins ahir al migdia a la plaça del Poble d’Andorra la Vella. “De cara al setembre tornarem a engegar més coses que ara estan en cartera”, va anunciar Seguí. En aquest sentit, va destacar que durant els mesos de juliol i agost “la gent marxa” i és per això que l’activitat tornarà a agafar embranzida quan hagi passat l’estiu.

Pel que fa al balanç de la mobilització, Seguí es va mostrar satisfet i va xifrar l’assistència que va passar en algun moment per la plaça del Poble en 800 persones. No obstant això, el nombre es va reduir a una cinquantena durant l’acampada nocturna en divuit tendes de campanya i “unes deu o dotze” persones que van dormir al ras, va assegurar el president de Podem.

Satisfacció amb les signatures

El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, va remarcar el bon ritme de recollida de signatures per a les iniciatives legislatives populars (ILP) que demanen una llei de responsabilitat política i modificar la Llei electoral. Així, en els dos dies de mobilització prop de 500 persones van donar suport a aquestes qüestions. En aquesta línia, va comentar que a partir del juliol disposaran d’un despatx al Govern per recollir més suports. D’aquesta manera, Ubach confia que es pugui passar sobradament les 5.500 signatures previstes en un inici. En clau política, Ubach va explicar que van rebre la visita del secretari general del PS, Pere López, i també va poder parlar amb el president de L’A, Jordi Gallardo, per tractar aquesta qüestió. “Són conscients que és un gran problema a resoldre amb pisos adaptats per als treballadors”, va sostenir Ubach.

Precisament, López va tornar ahir a la plaça del Poble per valorar la iniciativa. En declaracions als mitjans va criticar de nou l’acció de Govern en matèria d’habitatge, que considera un engany. “El projecte de llei de l’habitatge es pot considerar una presa de pèl” ja que, segons va indicar, “el registre de la propietat” no s’inclou a la llei òmnibus que va presentar el ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, la setmana passada. A més, López va manifestar que algunes mesures “poden suposar una refacturació de despeses o inversions cap als arrendataris” que encaririen el preu del lloguer.

Cinca respon a López

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va respondre a les declaracions de López tot assenyalant que és “agosarat” que des de l’oposició s’hagin qüestionat les mesures sobre l’arrendament de l’habitatge sense que encara s’hagin implementat. “Hem de ser conscients que fem el que fem el senyor Pere López sortirà a criticar-ho”, va dir Cinca, que el va convidar a proposar alternatives. El ministre, després d’admetre que existeix un problema amb l’habitatge que el Govern “no ha negat mai”, es va referir a l’acampada: “Respectem qualsevol iniciativa que es pugui promoure des de la societat civil.” Cinca va afegir que la protesta només constata un problema que l’executiu ha intentat “pal·liar” amb el projecte de llei òmnibus aprovat la setmana passada. “No és un problema nou, ni de fàcil solució”, va sentenciar.

tracking