PROTESTA PEL LLOGUER

Unes 50 persones protesten pel preu del lloguer

Els organitzadors, Podem Andorra, USdA i SAT, reclamen “solucions ràpides” i critiquen la llei òmnibus de Govern

Acamapada a la Plaça del Poble
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acampada convocada ahir a la plaça del Poble d’Andorra la Vella contra “els preus abusius dels lloguers” va aconseguir reunir prop d’una cinquantena de persones, que van dormir repartides en una dotzena de tendes de campanya i sacs de dormir. Una xifra menor a la previsió inicial, que era d’un centenar d’assistents, però que tots els participants a la protesta, que es prolonga fins avui a les 12 hores, van coincidir a qualificar “d’èxit”. I és que l’afluència durant la jornada va ser continuada i els organitzadors, Podem Andorra, la Unió Sindical d’Andorra (USdA) i el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), van calcular que “prop de cinc-centes persones es van passar en diversos moments del dia per la glorieta de la plaça de la capital”, lloc escollit per instal·lar les urnes per a la consulta ciutadana sobre la regulació dels preus de lloguer i els formularis per a la recollida de signatures de les iniciatives legislatives populars (ILP) dels sindicats per demanar una llei de responsabilitat política i modificar la Llei electoral.

El president de Podem Andor­ra, Joan Seguí, va posar l’accent en “la implicació dels assistents”, ja que “tothom ha volgut participar en la consulta i la recollida de signatures”. De fet, Seguí va subratllar les cues de fins a vint persones que es van produir en alguns moments de la tarda per signar. El líder de Podem Andor­ra va congratular-se per l’èxit de les “dues rondes de debat polític i social” que es van dur a terme a propòsit “dels preus abusius de l’habitatge”. En aquest sentit va denunciar que “s’ha deixat especular tant com s’ha volgut i ja toca fer una reflexió ciutadana per dir prou”, i va afegir, durant la lectura del manifest, que “no és normal que el jovent no s’atreveixi a marxar de casa per crear la seva família”.

Crítiques a la llei òmnibus

Una idea que també va destacar el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, que va remarcar que “la situació és molt greu i molt crítica”. Precisament per això, va dir, cal “trobar una solució ràpida al problema”, una cosa que, va apuntar, no serà possible amb les mesures de la llei òmnibus d’habitatge que ha presentat recentment l’executiu. “Una llei òmnibus que tindrà el seu resultat d’aquí a quatre o cinc anys a nosaltres no ens arregla res”, va indicar. Joan Seguí va afegir que “la llei de cara a la galeria sembla molt bonica”, però que les excepcions que presenta faciliten que qui vulgui no pagui. “La protecció de l’habitatge és una prioritat”, va sentenciar.

En aquest sentit, alguns dels assistents van assenyalar que la seva situació “és totalment precària” a causa de l’elevat cost del lloguer. És el cas de la Line, resident a Escaldes-Engordany d’origen francès, que va apropar-se a la plaça del Poble “per donar tot el suport a la protesta”. “Aquest mes de març m’han apujat el lloguer del pis 120 euros i ara només visc per pagar el pis”, va lamentar. Un dels que es va quedar a dormir, l’Adrià Ortún, va argumentar que “si el salari segueix sent el mateix, la problemàtica continuarà estant”. “Conec gent de la meva feina que ha hagut d’anar a viure a la Seu d’Urgell per l’elevat preu del lloguer a Andorra”, va concloure.

Unes 50 persones protesten pel preu del lloguer

Unes 50 persones protesten pel preu del lloguer

tracking