infraestructures

Una empresa gal·la estudiarà la viabilitat d'un aeorport

La companyia Navblue analitzarà les condicions per acollir la instal·lació

Una empresa gal·la estudiarà la viabilitat d'un aeorportCCIS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa francesa Navblue, filial d’Airbus especialitzada en aeroports de muntanya, serà l’encar­regada d’estudiar la viabilitat d’una infraestructura aeronàutica al Principat. La Cambra de Comerç va signar abans-d’ahir el contracte amb la companyia en un acte a Tolosa que va comptar amb la presència del president de l’organisme, Miquel Armengol; el vicepresident, Ramon Ginesta, i el director general de Navblue, Thomas Lagaillarde.

L’empresa iniciarà de manera imminent l’anàlisi de les condicions que té Andorra per acollir un aeroport. Concretament, la primera de les tres fases comprèn l’examen del procediment d’aproximació d’aterratge i enlairament i els radis d’acció de les aeronaus d’Airbus A319, A320NEO i A321NEO-LR. L’informe haurà de

determinar quina llargada de pista es podria habilitar al país tenint en compte la seva geografia, els pendents i quin tipus d’avions hi podrien aterrar. De confirmar-ne la viabilitat, es procediria amb els altres dos informes fins a completar tot l’estudi, d’un cost aproximat de 100.000 euros, que ha impulsat la Cambra. Armengol va explicar que els han estat enviant i els seguiran enviant tota la informació i els detalls tècnics que necessitin, però no va descartar que es desplacin a Andorra. “Si per algun motiu s’han de desplaçar vindran, però aparentment sembla que amb el que tenen és suficient”, va precisar.

El president de la Cambra va avançar que el mes que ve començaran els treballs i durant el darrer trimestre de l’any obtindran els resultats i s’iniciaran les dues fases següents. A final d’any o a principi del que ve es rebrien les conclusions definitives. “Tot anirà encadenat i s’hauria d’acabar a finals d’any o a principis del 2019”, va assenyalar Armengol.

tracking