La fiscalia demana un any de presó per agredir un amic de l'exsogre

L’acusat, que reconeix els fets, diu que li va propinar un cop de puny en legítima defensa

La fiscalia demana un any de presó per agredir un amic de l'exsogre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fiscalia demana un any de presó condicional per a un home acusat de donar un cop de puny a un amic del seu exsogre. En el judici celebrat al Tribunal de Corts, el ministeri públic l’acusa d’un delicte major de lesions doloses. Els fets van tenir lloc el 8 de juny del 2014 en un bar de Sant Julià de Lòria i l’acusat, que va reconèixer els fets, va explicar que ho va fer en defensa pròpia ja que considerava que l’acusat tenia la sensació que la víctima el volia agredir.

El processat va explicar que va anar a l’establiment amb uns amics i que allà van coincidir amb el seu exsogre, la seva exdona, la víctima i una altra dona. Un cop al lloc, l’acusat va dir que el pare de qui va ser la seva anterior parella el va insultar i amenaçar, uns fets que s’haurien repetit des que es va consumar el divorci fa vuit anys. Va explicar que la separació va ser un “calvari” i que durant aquest període l’exsogre l’insultava fins i tot quan anava amb els fills.

L’acusat i la seva defensa pensen que el que va passar al bar va ser una maniobra premeditada de l’exsogre per intentar provocar-lo perquè perdés els estreps i així tenir un argument per retirar-li la custòdia compartida dels dos fills. Van insistir, a més, que això podria tenir una base sòlida ja que la custòdia compartida dels fills s’havia notificat només quatre dies abans. Com a testimonis, només van declarar amics i familiars de l’acusat, mentre que l’exsogre i l’exdona, que també estaven citats, no van comparèixer durant el judici.

La versió de l’agredit és diferent a la de l’acusat. Diu que estaven al bar però que en cap moment van provocar ningú ni van dirigir-li la paraula. Va assegurar que va sortir del local i que en el moment que va trepitjar l’exterior va rebre l’agressió, que el va deixar inconscient durant uns segons. La fiscalia considera que queda acreditat que el processat li va propinar un cop de puny. Si bé va reconèixer que el rerefons familiar “sembla evident”, va manifestar que aquest no era cap motiu per dur a terme l’agressió. Considera que el cop va ser “totalment deliberat” a una tercera persona “que no tenia res a veure amb les persones que l’increpaven” i que no es pot al·legar el dret de legítima defensa perquè no hi ha una agressió prèvia. Un argument que sí que avala la defensa de l’home, que en demana l’absolució.

PETICIÓ DE PRESÓ PROVISIONAL PER PROPINAR UN COP DE PUNY EN UN LOCAL D'OCI

La fiscalia demana un any de presó condicional per a un jove per agredir-ne un altre en un local d’oci nocturn. L’acusa d’un delicte major de lesions doloses i reclama una indemnització de 3.000 euros. A més, demana un període de suspensió de la condemna de quatre anys. El ministeri públic considera provat que l’acusat va agredir un altre home al rostre i que com a dany col·lateral la víctima també es va donar un fort cop a la cama amb una barra de ferro que va comportar que s’hagués de sotmetre a intervencions quirúrgiques. La defensa, que en demana l’absolució, reconeix que el seu client només va propinar un sol cop de puny, però que les versions contradictòries de la víctima no permeten esclarir si realment va ser l’acusat qui el va pegar, ja que això es va produir en el marc d’una baralla múltiple. Durant el judici, les dues altres persones que també haurien rebut una agressió no van comparèixer davant del tribunal.

tracking