operació policial

Desarticulat un grup de venda de droga amb quatre detinguts

La policia deté quatre residents, dos dels quals eren els caps del grup, i els propers dies hi haurà més detencions

Desarticulat un grup de venda de droga amb quatre detinguts

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha detingut quatre residents, d’entre 25 i 41 anys, com a sospitosos de formar part d’una xarxa de tràfic d’estupefaents. L’operació es va desenvolupar les nits de divendres i dissabte amb un ampli desplegament policial, on es van fer una desena d’escorcolls. Una de les perquisicions es va fer en una discoteca d’Andorra la Vella i els agents van deixar marques de l’entrada a la porta del local. També es va entrar en un altre establiment comercial. Els dos negocis són propietat d’un dels detinguts, al qual es considera un dels caps del grup. L’altre responsable de la xarxa seria un resident portuguès conegut com a sospitós habitual en el tràfic d’estupefaents a la Seu d’Urgell.

La policia, segons fonts properes al cos, considera que es tracta d’una gran operació perquè les quatre detencions són només el principi. A partir d’ara es preveuen noves detencions derivades de la informació obtinguda en les declaracions i de la que es recapti per d’altres fonts, com ara els números de telèfon o la documentació que s’hagi pogut requisar en els domicilis registrats. La policia, segons les mateixes fonts, considera que hi ha força gent que s’havia interrelacionat amb aquesta xarxa, ja que es tractava d’un dels grups més importants dins del país en el tràfic d’estupefaents. Les sospites de la policia passen perquè el grup es dedicava tant a la venda d’haixix com de cocaïna.

La hipòtesi dels investigadors és que el traspàs de la droga es feia fonamentalment en els locals d’oci, i especialment la discoteca d’Andorra la Vella on va tenir lloc l’escorcoll. El contacte i el traspàs dels estupefaents es feia suposadament de nit a la discoteca i algun dels detinguts era l’encarregat, suposadament, de passar les paperines. En realitat, els agents esperaven una captura de droga molt més important que la que es va aconseguir en els registres. En l’operatiu es va requisar mig quilo d’haixix, petites quantitats de cocaïna, diners en efectiu i d’altres objectes que poden tenir interès en l’operació com, per exemple, material que suposadament s’utilitza per a la venda d’estupefaents. En el dispositiu van prendre part, a banda de la policia judicial, la unitat de grups especialitzats, equips canins per a la detecció d’estupefaents i agents de la unitat de seguretat ciutadana. L’escorcoll més important va tenir lloc a la discoteca d’Andorra la Vella on, segons fonts policials, els equips van estar hores buscant indicis respecte a les sospites que és el lloc principal per al tràfic. L’entrada del local fins i tot ahir encara mostrava els senyals de com suposadament es va forçar la porta per entrar a fer el registre.

A disposició judicial

Els quatre arrestats van ser posats ahir a disposició judicial perquè declaressin davant de la batlle de guàrdia. Les fonts consultades van indicar que el més possible és que els quatre fossin enviats en presó provisional a la Comella després de prestar declaració. Les proves que la policia hauria acumulat, segons aquestes fonts, haurien de ser suficients per a la presó preventiva.

L’operació ha estat la primera gran operació contra el tràfic de droga en locals d’oci que s’ha fet en els últims anys. Tota l’operació va ser supervisada pel batlle instructor, que va donar els permisos per als escorcolls domiciliaris i dels establiments. Tampoc no es descarten nous registres durant els propers dies.

CINQUENA OPERACIÓ CONTRA EL TRÀFIC D'ESTUPEFAENTS DE L'ANY

Aquesta última operació ha estat la cinquena actuació contra el tràfic de drogues d’aquest any al conjunt del país. L’anterior estava batejada com a operació Nord, i va comportar la detenció de cinc persones i el decomís de 220 grams de cocaïna, 60 grams de marihuana, 18,7 de metamfetamina, 17 d’èxtasi, 7,2 d’heroïna i cinc dosis d’LSD.

Una de les altres actuacions policials que es van dur a terme des de principi d’any va ser l’operació Espai. Es va efectuar el mes d’abril passat i va comportar l’arrest de dues persones, una de les quals va ingressar a la presó de la Comella, per la possessió de droga suposadament destinada a la venda. En aquest cas la distribució de droga al car­rer pujava fins als 3.000 euros. Els fets es remunten al 9 d’abril passat, quan la policia va notificar la detenció d’un resident de 31 anys per la possessió de 9,4 grams de cocaïna repartits en tretze embolcalls. En l’operatiu també van agafar un home resident de 27 anys per la vinculació en l’assumpte. Els agents li van trobar 40,3 grams de cocaïna distribuïts en un total de 42 embolcalls. Segons la policia, la droga estava destinada a la venda al detall, motiu pel qual les dues persones detingudes van ser acusades d’un delicte contra la salut pública.

Pel que fa a les altres actuacions destacades d’aquest any, es va desmantellar un punt de venda i un altre de cultiu de marihuana. La primera intervenció antidroga de l’any, a mitjan gener, es va fer a Encamp en el marc de l’operació Línia. Els agents policials van detenir un resident de 32 anys que disposava d’un hivernacle totalment equipat per a l’elaboració i la preparació d’aquest estupefaent. Els agents a banda de desmantellar el punt de cultiu també van requisar una bàscula i 140 grams de marihuana.

Desarticulat un grup de venda de droga amb quatre detinguts

tracking