reportatge

La guerra per Lolito

La polèmica generada pel youtuber espanyol que va afirmar que s’establia al Principat per pagar menys impostos es manté intacta tres dies després. Especialment, alguns usuaris es van sentir molestos per les reaccions de la resta de youtubers establerts al país.

La guerra per Lolito

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lolito Fernández, més conegut a Internet com a Lolito a seques, segueix generant molta polèmica a les xarxes socials després que dijous passat anunciés que venia a viure a Andorra per pagar menys impostos i per afirmar que Espanya no li havia donat res, ja que amb prou feines va trepitjar l’institut. Malgrat que al cap de poques hores va demanar disculpes afirmant que el seu comentari havia estat “lamentable”, la discussió entre els partidaris del youtuber malagueny i els seus detractors no s’ha frenat des d’aleshores i ha generat un autèntic debat sobre la quantitat d’impostos que es paguen a l’Estat veí i si val la pena abonar-los o bé intentar viure en un país amb una fiscalitat més baixa, com Andorra, a qui s’acusa constantment de ser un paradís fiscal.

La piulada de Lolito ha arribat als 13.000 m’agrada i ha generat gairebé 800 comentaris. Entre els detractors, va molestar especialment l’actitud que van tenir alguns dels membres de la nombrosa comunitat de youtubers espanyols que s’han mudat al Principat els darrers anys, ja que mentre des de les xarxes es llançaven proclames sobre els drets i els deures de l’individu dins de la societat, ells han preferit treure ferro a la situació, defensar el seu company i menystenir el debat amb bromes sobre anar a prendre copes i no escoltar qui el critica. Comentaris com ara “tranquils ja els pagarem les pensions als vostres pares i avis” o “espero que t’estiguis guardant bé els diners perquè com et vegi d’aquí a 30 anys acompanyant els teus pares a l’hospital de la seguretat social seràs la persona més rastrera del món. Niñatos que a més uns en vanaglorieu”, contrastaven amb el suport que rebien d’altres usuaris.

Willyrex va ser un dels primers que es van instal·lar aquí, amb Vegetta777, i no acostuma a prodigar-se gaire en aquest debat, però va fer un comentari en què defensava el seu company que ràpidament va tenir 6.000 m’agrada 100 comentaris. És diferent el cas de Stratus, que va mantenir una conversa amb un altre youtuber assegurant que si Lolito hagués marxat a França no hauria saltat la polèmica i va acusar els detractors “de no tenir vida” per parlar del cas. La piulada va tenir 1.500 m’agrada. Un altre que també ho va comentar va ser xFaRgAnx, que va riure “amb la gent que es convulsionava” d’indignació. El seu tuit va tenir més de 2.000 retuits i 100 comentaris més. Ell no va tenir inconvenients a afirmar que venia a Andorra per no haver de pagar “impostos abusius”.

Si primer van ser els ciclistes els que van venir a Andorra per entrenar en altitud, ara són els joves de la comunitat d’Internet. Ells han deixat Espanya per instal·lar-se al país com a residents, la majoria però afirma que el motiu pel qual ho van fer va ser per “la connexió”, malgrat que altres no han dubtat a indicar que el motiu principal pel canvi de residència és únicament fiscal”. Cada vegada que un youtuber decideix venir a Andorra es genera una barbaritat de tuits, a favor i en contra, com ara el d’Isidre Bartumeu, l’andorrà més seguit, que veu positiva la seva presència. La veritat, però, és que paraules com evasió o paradís fiscal sempre acaben sortint.

tracking