comerç

La previsió de les rebaixes divideix els comerciants

La previsió de les rebaixes divideix els comerciants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants es mostren dividits a l’hora de valorar les esperances dipositades en el període de rebaixes que va començar ahir. Algunes associacions consultades tenen una posició clarament escèptica, ja que l’any ha estat “molt dolent”, i veuen difícil que aquestes sis setmanes puguin compensar la resta. Per contra, des dels grans centres comercials la situació és mira diferent, amb més optimisme, i ho veuen com una oportunitat per obtenir més benefici. Pel president dels botiguers del Fener Boulevard, Joan Babot, “l’esperança és l’últim que es perd però som conscients que les rebaixes d’estiu són molt menors en termes numèrics que les d’hivern. Tota ajuda serà benvinguda però en general no creiem que ens solucionin gairebé res”, malgrat que reconeix que “aquesta setmana ha estat més dinàmica. Les rebaixes privades ens han anat força bé, especialment en aquells comerços que tenen bases de dades de clients i els han pogut avisar”.

Menys optimista encara es mostra Sònia Yebra, presidenta de l’Associació de Comerciants de l’avinguda Meritxell, que recorda que “no és la millor època de l’any. A partir de mitjan juliol i a l’agost és quan arriba més gent, però amb les obres i el bon temps no ho veiem gaire clar”. Yebra hi afegeix que el bon temps pot ser un altre element que els perjudiqui, ja que “ara la gent marxarà de vacances a la platja i aquí ens quedarem amb les obres”, es lamenta. La presidenta apunta que els treballs a Meritxell els han perjudicat força, malgrat l’element positiu que serà quan acabin, però també indica que la situació política a Catalunya ha estat molt perjudicial. “Han estat dos elements claus per arribar fins aquí perquè bona part del nostre turisme és català i la seva absència l’hem notada”.

No tots, però, opinen igual. El gerent d’Andorra 2000, Antoni Miralles, és mostra més esperançat i creu que el bon temps que fa aquests dies serà un impuls per aconseguir més vendes. “Hem tingut uns mesos de juny i de maig amb fred i pluja i la gent no ha pogut anar a comprar roba d’estiu ni nosaltres vendre-la, així que quan entrin a les botigues les trobaran plenes de talles, colors i en general amb grans promocions”. En aquest sentit, el gerent indica que es poden trobar ofertes d’entre el 20% i el 50% i espera que ajudin a tenir més compradors. “Són preus molt competitius que despertaran l’interès del client.” També opina igual Toni Arp, responsable de compres de Pyrénées. “El mal temps que ha fet aquesta primavera ens ha impedit treure el gènere de temporada i ara esperem que ens afavoreixi la venda durant les rebaixes”. Arp també assegura que les obres de Meritxell els han perjudicat, especialment perquè “no han facilitat l’accés al centre històric i perquè no han permès que la gent pugui passejar i mirar les botigues”, però en general es mostren optimistes de cara a les setmanes que venen.

On sí que coincideixen és que la presència del Cirque du Soleil no els beneficiarà. “Per si sol no és un punt d’inflexió”, comenta Yebra. Babot recorda que “ja fa quatre anys que fan l’espectacle i va molt bé als restauradors i als hotelers, però no tant a nosaltres”, opinió que comparteix Miralles.

tracking